30 Nisan 2024 Salı

Süryani Dernekleri Federasyonu'ndan Van halkıyla dayanışma

Van halkının iradesiyle dayanışma içinde olduklarını belirten Süryani Dernekleri Federasyonu, YSK'ya ve demokratik kamuoyuna gaspçı zihniyeti durdurma çağrısı yaptı. Açıklamada, "Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığını büyük bir oy farkıyla kazanan sayın Abdullah Zeydan'ın mazbatasını gasp edip başkasına vermeyi kabul edilemez bir uygulama olarak gördüğümüz için bu siyaset tarzını ret ediyor ve kınıyoruz" denildi. 

Süryani Dernekler Federasyonu, iradesi gasp edilmek istenen Van halkıyla dayanışmaya çağırdı. Yazılı açıklama yapan Süryani Dernekler Federasyonu, iktidarın uygulamalarıyla Türkiye'deki insanlarda güven, umut ve barışçıl bir gelecek duygusunu bırakmamak için gerginlikleri ve çatışmalı bir ortamı sürekli körüklediği kaydedildi, "Van'da yaşayan halkların iradesine sandıkta çıkan sonuçlara dünyanın gözleri önünde haksız ve hukuksuz bir şekilde el konulması büyük bir zulümdür ve adaletsizliktir" denildi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Biz Süryani Dernekler Federasyonu olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ve demokratik kamuoyuna seslenerek herkesi bu gaspçı zihniyeti durdurmaya davet ediyoruz. Çünkü bu topraklarda ve anavatanımızda barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Düşmanlıkların kin ve nefretin son bulmasını talep ediyoruz. Ayrıca Van halkının iradesiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu, hukuk dışı, kayyumcu bütün anlayış ve uygulamaları kınıyoruz. Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığını büyük bir oy farkıyla kazanan sayın Abdullah Zeydan'ın mazbatasını gasp edip başkasına vermeyi kabul edilemez bir uygulama olarak gördüğümüz için bu siyaset tarzını ret ediyor ve kınıyoruz."