29 Nisan 2024 Pazartesi

Sosyalistler Kadıköy'den seslendi: Oylar DEM Parti'ye

ESP'liler, DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Murat Çepni eşliğinde, Kadıköy'de bildirilerini halkla buluşturdu. Sosyalistler, burjuva, düzen içi adaylara, rant ve talan politikalarına karşı 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'ye oy verme çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 31 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala Kadıköy'de bildirilerini halkla buluşturarak, tüm işçi ve emekçileri, ezilen halkları, kadınları ve gençleri yerel seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adaylarına oy vermeye çağırdı.

Kadıköy rıhtımda yer alan DEM Parti standında başlatılan çalışmaya, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayı Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara ve çok sayıda sosyalist katıldı.

Kadıköy sokaklarını adım adım dolaşan sosyalistler ve Çepni, halkı selamladı ve esnafları ziyaret etti. "Şehrimizin talana, ranta, yağmaya peşkeş çekilmesine karşı oylar DEM Parti'ye. Şehrimizi işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, gençlerle birlikte yönetebiliriz" diyen sosyalistler, burjuva, düzen içi partiler ve adaylara karşı DEM Parti etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

İşçi ve kadın katliamlarına, Kürt halkına yönelen kayyum saldırısı ve savaş politikalarına, doğa katliamına, tecride karşı DEM Parti'ye oy verme çağrısı yapan sosyalistler, halktan büyük ilgi gördü.

Sosyalistler, sosyal şovenlere, Kürt halkının iradesini tanımayanlara karşı DEM Parti etrafında birleşmenin önemini vurgulayarak, uzun süre bildiri dağıtımını sürdürdü.