1 Mayıs 2024 Çarşamba

Sosyalistler bildirileriyle 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı

Bildirilerini Bakırköy'de halkla buluşturan sosyalistler, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs'ta Taksim'de olmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bileşik İşçi Hareketi (BİH) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Bakırköy Marmaray durağında bildirilerini halkla buluşturarak 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde herkesi Taksim Meydanı'nda olmaya çağırdı.

Gayrettepe'de katledilen 29 işçinin hesabını sormak için tüm işçi ve emekçileri Taksim'de ve alanlarda olmaya çağıran sosyalistler, işçi katliamlarına, emek sömürüsüne, yoksullaşma krizine, savaş politikalarına karşı mücadeleyi yükseltmek için 1 Mayıs'ın önemine dikkat çekti.

Çocuk ve genç işçilerin iş cinayetlerinde katledildiğine, üniversitelilerin KYK yurtlarında intihara sürüklendiğine işaret eden sosyalist gençler ise, geleceksizliğe ve yoksulluğa karşı tüm gençleri 1 Mayıs'ta SGDF saflarında Taksim'e yürümeye davet etti.

Her gün en az 6 kadının katledildiğine, kadın düşmanı politikalarla kadınların eve hapsedilmek istendiğine, emek ve beden sömürüsünün derinleştiğine işaret eden sosyalist kadınlar da, tüm kadınların 1 Mayıs'ta alanlarda olmasının önemini vurguladı.