7 Mayıs 2024 Salı

Sosyalist yurtsever genç kadınlar 8 Mart'ta sokağa çağırıyor

Sosyalist yurtsever genç kadınlar, "İsyan et, özgürleş" şiarı ile başlattıkları kampanya kapsamında yürüttükleri çalışmayla genç kadınları 8 Mart'ta sokağa çağırıyor.

8 Mart çalışmaları sürüyor. Özgür Genç Kadınlar Kürdistan'da "İsyan et, özgürleş" şiarıyla başlattıkları kampanya çalışma kapsamında genç kadınları 8 Mart'ta sokağa çağırıyor.

Diyarbakır, Dersim, Malatya ve Antep'te çalışmalar yürüten sosyalist yurtsever genç kadınlar, "Sokakları isyana boyuyoruz, özgürleşiyoruz" dedi.

Ev ev gezerek bildiri dağıtımı yapan sosyalist yurtsever genç kadınlar, cadde ve sokakları da Kürtçe ve Türkçe afiş ve stickerlarla donattı.

"Pandemi ve erkek egemen faşizmin krizinin faturasını biz ödemeyeceğiz", "Kimliklerimize ve bedenlerimize yönelik özel savaş politikalarına karşı isyanımızı kuşanıyoruz", "Kadın Üniversitelere ve Evlilik Okullarının açılmasına izin vermeyeceğiz" diyen sosyalist yurtsever genç kadınlar, genç kadınlara isyanı büyütmek için sokağa çıkma çağrısında bulundu.

ÖGK'lı sosyalist yurtsever genç kadınlar, 8 Mart çalışmaları kapsamında yüz yüze ve online kadın buluşmaları da gerçekleştirdi.