17 Mayıs 2024 Cuma

SKM'liler Farplas direnişçileriyle buluştu

SKM, Farplas direnişçilerini ziyaret etti. Direniş alanında konuşan SKM Sözcüsü Otlu, "Bu kapitalist sömürü düzenini kadınlar, işçiler olarak reddediyoruz. Direnerek, birleşerek kazanacağız ve bu sömürü düzenini yıkacağız" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) işten atma ve sendikasızlaştırma saldırısına karşı direnen Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. "Farplas işçisi kadınlar direne direne kazanacak" pankartıyla yürüyüş düzenleyen SKM'liler, "Yaşasın kadın dayanışması", "Direne direne kazanacağız", "Farplas işçisi yalnız değildir" sloganlarını attı. Direnişçi işçiler, SKM'lileri "Yaşasın işçilerin birliği" sloganıyla karşıladı.

Direniş alanında konuşma yapan SKM Genel Sözcüsü Çiçek Otlu, AKP faşist rejiminin işçilere sömürü düzeni, işsizlik, açlık ve yoksulluk dayattığını söyledi. Asgari ücretin işçilerin eline geçmeden eridiğini kaydeden Otlu, "İşçileri sömüren, kadınları ve işçileri yoksulluğa mahkum eden AKP rejiminden hesap soracağız. Bu kapitalist sömürü düzenini kadınlar, işçiler olarak reddediyoruz. Direnerek, birleşerek kazanacağız ve bu sömürü düzenini yıkacağız. Direnişinize selam olsun. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın direniş" dedi.

Sık sık sloganların atıldığı direniş alanında SKM'liler işçilerle birlikte halay çekti.

Direnişin başladığı andan itibaren Farplas patronunun bekçiliğini yapan polisler, kadınların dayanışmasından rahatsız oldu. Yolun kapatıldığını bahane ederek engellemeye çalışsa da SKM'liler ve işçiler izin vermedi.