19 Mayıs 2024 Pazar

SKM: Faşizmi isyanımızla yeneceğiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin açıklama yapan SKM Genel Merkezi, 40 bin dokuma işçisini yaktığı isyan ateşinin milyonlarca kadının mücadelesiyle büyüdüğünü vurguladı. SKM, "Faşizmi isyanımızla yenecek, cins eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünyayı birlikte yaratacağız. Yaşasın kadın özgürlük mücadelemiz" dedi. 

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Merkezi, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. 

8 Mart'ın tarihçesini hatırlatan SKM, 40 bin dokuma işçisi kadının yaktığı direniş ateşinin bugün milyonlarca kadının mücadelesi ile büyüdüğünü vurguladı. 

Yüzyıllardır emeğine, bedenine, ulusal kimliğine, inancına, doğasına, yaşam alanına, haklarına sahip çıkan kadınlardan aldığı güçle, "Vardık, varız, var olacağız" diyen SKM'nin açıklaması şöyle devam etti:

LGBTİ'LAR KADIN İSYANINI TOPLUMSAL ALT ÜSTE ÇEVİRİYOR'
"AKP-MHP faşizminin kadın düşmanı saldırılarına inat sokakları dolduran, hapishanelerde direnişi büyüten ve tecride karşı açlık grevinde olan, erkek şiddetine karşı özsavunmayı kuşanan, kayyumlara karşı üniversitesine sahip çıkan kadınlar, nefret suçlarına ve homofobiye karşı 'Alışın her yerdeyiz' diyen LGBTİ+lar; 21. Yüzyılda kadın isyanını toplumsal alt üste çeviriyor.

'HEPİMİZİN 8 MART'I KUTLU OLSUN'
Birbirinden öğrenen enternasyonal kadın hareketi, her ülkedeki kadın öfkesini-isyanını-direnişini- devrimini heybesine katıyor. 8 Mart kadın grevi ile kadın durduğunda hayatın duracağını eylemi ve gücü ile gösteriyor. Bugün yaşamın ve mücadelenin her alanında erkek egemen kapitalist sisteme karşı kadın aklını ve iradesini büyüten, direnen, cins özgürlükçü bir yaşamı ilmek ilmek ören, kadın grevi ile kadın cinsinin çığlığını haykıran, sokakları dolduran hepimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Faşizmi isyanımızla yenecek, cins eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünyayı birlikte yaratacağız. Yaşasın kadın özgürlük mücadelemiz."