1 Mayıs 2024 Çarşamba

Şişli Belediyesi işçileri kazandı

Hakları gasp edilerek işten çıkarılan Şişli Belediye işçilerinin 15 Nisan'dan bu yana direnen işçiler kazandı. 

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın ilk icraatı olarak işten çıkardığı 48 işçiden direnişe geçen 18 işçinin mücadelesi kazanımla sonlandı. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 4 Nisan'da mazbatasını alan Şahan, 48 işçiyi işten çıkarmıştı. Önceki dönem başkan Muammer Keskin'in son üç aylık döneminde işe aldığı işçilerin ayrıca ikramiye, yol ve yemek, fazla mesai ücretleri de yatırılmamıştı. 

Direnişçilerin eyleminin gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan Şahan, "kamusal faydayı önceliklendirmek, kamu kaynaklarını ve gücünü yurttaşların hizmetine tahsis etmek gibi gerekçeler nedeniyle son üç aylık dönemde yapılan ihtiyaç dışı işe alımların iş akitlerine son verildiğini" iddiasında bulunmuştu. 

15 Nisan'da işten çıkarılan ve belediye önünde oturma ve açlık grevi eylemi yapan 48 işçiden 18'inin direnişi kazanımla sonuçlandı. DİSK'e bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Zeynel Yiğit'in bugün belediye yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda işçilerin işe geri alınması kararı alındı.