29 Mart 2024 Cuma

SİHA saldırılarında katledilen Cawîd ve Kobanê için tören düzenlendi

Türk devletinin SİHA saldırıları sonucu şehit düşen PJAK komutanı Rêzan Cawid ve QSD savaşçısı Dijwar Kobanê için Hesekê'de tören düzenlendi. Rojava devrimini savunmak için sonuna kadar direnişin süreceği vurgulanan törende, tüm bölge halklarına da mücadele çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletine ait SİHA'ların Qamişlo'da gerçekleştirdiği saldırılar sonucu ölümsüzleşen Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) kurucu üyelerinden Rêzan Cawid (Yûsif Rebani) ve QSD savaşçısı Dijwar Kobanê için Hesekê'deki Dijwar Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene Cizre bölgesinin farklı kentlerinden çok sayıda kişinin yanı sıra QSD, YPG/YPJ ve MLKP savaşçıları, özerk yönetime bağlı kurumların temsilcileri de katıldı.

Cenazeler araç konvoyu eşliğinde getirildiği şehitlik girişinde "Şehîd namirin" sloganlarıyla karşılandı. Saygı duruşu ile başlayan merasimde, YPG/YPJ, YAT ve QSD savaşçıları askeri tören gerçekleştirdi.

EHMED: HALKIN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR
Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Rojda Ehmed, ailelere başsağlığı diledi, "Şehitlerin kahramanlıklarının önünde eğiliyoruz. Onlar sayesinde buradayız" dedi. Rojda Ehmed, Türk devletinin saldırılarının halkın iradesini kıramayacağını belirtti, devrim kazanımlarına sahip çıkmak için mücadele edeceklerini söyledi.

MEHMUD: HESAP SORACAĞIZ
Törende söz alan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, Türk devletinin Rojava devrimini yok etmek için bölgeye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü dile getirdi. Türk devletinin Kürt halkının direniş tarihini asla yok edemeyeceğini belirten Mehmud, MİT ajanlarını tutuklamaya yönelik operasyonların sürdüğünü kaydetti, "Mutlaka hesap sorulacak" dedi.

YUSİF: İŞGALCİLER KAYBEDECEK, ÖZGÜR İRADE KAZANACAK
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Komitesi Üyesi Foza Yusif, "İşgalciler özgürlüğü yok etme hayalini gerçekleştiremeyecek. Kesinlikle başarısız olacaklar ve özgür irade kazanacak" dedi.

MÜSLİM: ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de söz alarak, bölge halkını sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı, özgürlük, onurlu bir yaşam ve halkların kardeşliği için mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

ŞEHİT ANNESİ SİLAH KALDIRDI, DİRENİŞE ÇAĞIRDI
Konuşmalar esnasında şehit annesi Selma Mihemed, işgalcilere yönelik tepkisini dile getirmek için törendeki askerlerden birinin silahını alarak havaya kaldırdı. Selma Mihemed, işgal saldırılarına karşı direnişe devam edeceklerini ve her zaman askeri güçlerin yanında yer alacaklarını haykırdı. Şehit annesinin mücadele sözü, alanda alkış ve sloganlarla karşılandı.

Konuşmaların ardından cenazeler omuzlara alınarak, "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı.