17 Mayıs 2024 Cuma

Sezen'i katleden Yolum'un davasında tanıklar dinlenecek

5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü katleden Anıl Yolum'un yargılandığı dava, yeni tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

İzmir Bornova ilçesinde 26 Mart 2021'de 5 aylık hamile olan 17 yaşındaki Sezen Ünlü'yü katleden Anıl Yolum hakkında "gebe olduğu bilinen kadını öldürme" ve "çocuğu kasten öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Bayraklı'daki İzmir Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Ünlü'nün babası hazır bulunurken, fail Yolum ise tutuklu bulunduğu Şakran Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşma, tanıkların kimlik tespiti ile başladı. Tanıklar, Yolum'un katliamı gerçekleştirmeden önce farklı bir zamanda Ünlü'yü katletmek amacıyla iş yerinden kesici aletle çıkıp yaşadığı eve gittiğini söyledi. Yine fail erkeğin daha önce de Ünlü'yü katletmek istediğini sürekli dile getirdiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, katliamı uzaktan gören ile Yolum'un katliam amacıyla iş yerinden kesici alet aldığını beyan eden tanıkların dinlenilmesi amacıyla bir sonraki duruşmayı 22 Mart tarihine erteledi.