18 Mayıs 2024 Cumartesi

Serdar Ben ve Fatma Esen mezarları başında anıldı

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Serdar Ben ve Fatma Esen, polisin saldırısına rağmen Gazi Mezarlığı'nda mezarları başında anıldı.

DAİŞ'in bombalı saldırısı ile 104 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren İnşaat İşçileri Sendikası üyesi Serdar Ben ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Fatma Esen Sultangazi'de bulunan Gazi Mezarlığı'nda anıldı.

Anmaya katledilenlerin aileleri, HDP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Zübeyde İnce, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) üyeleri, 12 Mart Platformu bileşenleri, Emek Partisi (EMEP), Kaldıraç, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Alınteri ve İnşaat işçileri Sendikası üyeleri ile beraber çok sayıda kişi katıldı.

"10 Ekim şehitleri ölümsüzdür, birleşik mücadelemizde yaşatacağız", "Ankara Katliamı'nın 6'ncı yılında unutturmayacağız, affettirmeyeceğiz" ve "Katillerden hesap soracağız" pankartlarının taşındığı anmada "Barış elçileri ölümsüzdür", "10 Ekim'in hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

İlk olarak Gazi Mezarlığı önünde toplanan kitle mezarlığa "Katillerin hesabı sorulacak" sloganıyla Gazi Mezarlığı'nda bulunan Serdar Ben'in mezarına gidildi. Serdar Ben'in annesi, oğlunun faillerinin yargılanması çağrısında bulundu.

Serdar Ben'in faillerinden hesabının sorulacağını belirten HDP Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Zübeyde İnce, Serdar Ben nezdinde katliamda yaşamını yitiren herkesi andı. İnce konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Şimdi diyorlar ki sizin muhatabınız kim olacak, bizim muhatabımız yüreği yanan annelerimizdir çünkü evlat acısı çeken anneler biz bu acıyı çektik, başkası çekmesin diyorlar. Yeter ki bu ülkeye barış gelsin. Biz barış dedikçe bizim etrafımız hep çemberlemiyor, kuşatılıyor ama katiller nedense bu ülkede hep rahatlar."

Ülkeye barış gelene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarının mesajını veren İnce, "Bizler şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Mutlaka barışı getireceğiz, yüzyıllardır muhatap arıyoruz, tek bir muhatap bulamıyoruz. Bir muhatap bulana kadar mutlaka direneceğiz. Şehitlerin hayallerini, anılarını yerine getirene kadar direneceğiz. Şehid namirin" sözleri ve alkışlar eşliğinde konuşmasını sonlandırdı.

Ardından kitle "Barış elçileri ölümsüzdür", "10 Ekim'in hesabı sorulacak" sloganları eşliğinde mezarlığın bir diğer ucunda bulunan HDP üyesi Fatma Esen'in mezarına gitmek için yürüyüşe geçti. O esnada polisler kitlenin yürüyüşüne saldırdı. Fatma Esen'in mezarı başında anma yapacaklarını dile getiren kitle, yürüyüşlerinde ısrarlı olduklarını polislere aktardı. Kitle, Fatma Esen'in mezarına ulaşarak mezarına karanfiller bıraktı. Mezar başında konuşma yapan İnce, "Bir kadın olarak kadın yoldaşımıza söz veriyoruz. Biz kadınlar onun hedefini, yolunu, çizgisini, mücadelesini yerine getirene, bu ülkeye barış getirene kadar mutlaka direneceğiz" diye konuştu.

Fatma Esen'e mücadele sözü veren İnce, bu ülkeye direnerek barışı mutlaka getireceklerinin altını çizdi. Son olarak, "Mezarınızda rahat uyuyun, şehid namirin" dedi.

Anma etkinliği alkışların ardından son buldu.