30 Nisan 2024 Salı

Şenyaşar'dan polise tepki: Yasalar uygulansaydı burada olmazdık

Adalet Bakanlığı önünde Adalet Nöbeti'nin 66. gününde olan Şenyaşar ailesin İHD ve ÖHD avukatları ziyaret etti. Polisin ziyareti engelleme çabalarına Şenyaşar, "Eğer yasalar uygulansaydı biz bugün burada olmazdık" sözleriyle tepki gösterdi. 

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın saldırıda yaralı kurtulan oğlu ve aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Ankara'ya taşıdıkları Adalet Nöbeti, 66. gününde.

ÖHD VE İHD'DEN NÖBETE ZİYARET
Şenyaşar, "Üstünlerin hukukuna karşı Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelemiz 66. gününde devam ediyor" dövizi taşıdı. Şenyaşar'ı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri ve yurttaşlar ziyaret ederken Şenyaşar ve ziyaretçilerini çekmek isteyen basına engel olundu.

POLİSİN ENGELLEME GİRİŞİ BOŞA DÜŞÜRÜLDÜ
Meclis'in bir kilometre çevresinde eylem ve etkinlik yapmanın, buradan fotoğraf çekerek paylaşmanın yasak olduğunu söyleyen polise Ferit Şenyaşar, burada yapılan eylemin Adalet Bakanlığı tarafından bilindiğini ve engellenemeyeceğini söyledi. Yine Şenyaşar'ı ziyaret edenlere toplantı yaptıklarını ve Bakanlık önünde bunun yasak olduğunu söyleyen polise ÖHD avukatları bir toplantı yapılmadığını ve sadece Şenyaşar ailesini ziyaret ettiklerini, bunun kanuna aykırı olmadığını söyledi. Ferit Şenyaşar, yapılan eylemin yasalara uygun olmadığını söyleyen polise, "Eğer yasalar uygulansaydı biz bugün burada olmazdık" dedi.

Tepkilerin ardından Emine Şenyaşar Bakanlık önünde iftarını açarak Meclis'e geçti.