30 Nisan 2024 Salı

Seltaş Tersanesi'nde iş cinayeti: Ekipler saatlerce müdahale etmedi

Altınova'da bulunan Seltaş Tersanesi'nde kule vinç operatörü olarak çalışan Ziya Yamaç, vincin devrilmesiyle sıkışarak yaşamını yitirdi. İşçilerden alınan bilgilere göre, saatlerce sıkışmış vaziyette bekleyen Yamaç kan kaybından yaşamını yitirdi, diğer işçiler tepki göstermesinler diye alan boşaltıldıktan sonra cenazesi çıkartıldı.

Yalova'da tersane kule vinç operatörü olarak çalışan Ziya Yamaç, kule vincin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

İşçilerden aldığımız bilgilere göre, Altınova ilçesindeki Seltaş Tersanesi'nde raspa silosu havuzdan gemiye transfer edilirken, silonun ağırlığının fazla olması sebebiyle kule vinci geminin üzerine yattı. Bu esnada vinçte olan kule vinç operatörü Ziya Yamaç, vincin kabininde sıkışarak hayatını kaybetti.

İşçiler, Yamaç'ın saatlerce vinçte sıkışmış bir vaziyette kurtarılmayı beklediğini ve itfaiye ve AFAD ekiplerinin eksik ekipmanla gelmesi ve saatlerce müdahale etmemesi sonucu, kan kaybından yaşamını yitirdiğini belirtti. Yamaç'ın cenazesinin tepkileri engellemek amacıyla alandaki tüm işçiler gönderildikten sonra çıkartıldığı da öğrenildi.

İşçiler, vincin şiddetli rüzgardan dolayı devrildiğine dair haberlerin doğru olmadığını, tersane bölgesinde dün gece yaşanan olay sırasında havanın gayet normal olduğunu da söyledi.

Yamaç'ın cansız bedeni, sıkıştığı yerden çıkarılarak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.