29 Nisan 2024 Pazartesi

Seda ve Sibel için özgürlük kampanyası başlatıldı

Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı 2 Nisan günü İzmir'de yapılan eylemde gözaltına alınarak tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez'in serbest bırakılması için kampanya başlatıldı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Van'da Kürt halkının iradesini gasp etme saldırısına karşı pek çok kentte eylemler yapıldı. İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri 2 Nisan günü Kıbrıs Şehitleri Caddesinde eylem gerçekleştirdi. Eyleme polis saldırısında 6 kişi işkenceyle gözaltına alındı. 4 kişi serbest bırakılırken, Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez tutuklandı.

Tutsak edilen iki kadınla ilgili arkadaşları serbest bırakılmaları için kampanya başlattı. Kampanya çalışmasına ilişkin yapılan açıklamada, Sedanur ve Sibel Şakran Hapishanesinde tutsak edildikten sonra halkın iradesiyle Van'ın geri alındığı hatırlatıldı, "Şimdi de arkadaşlarımızı alacağız" denildi.

Seda ve Sibel nezdinde gasp politikaları sonucu şiddet gören, haksızlığa uğrayan herkes için yola çıkıldığı belirtilen açıklamada, "Sesimize ses olalım, arkadaşlarımızı geri alalım" çağrısına yer verildi.