19 Nisan 2024 Cuma

Sağlık emekçileri Dr. Hasan Erdoğan'ı andı

İstanbul Tabip Odası, koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Dr. Hasan Erdoğan'ı çalıştığı sağlık kurumu önünde andı.

İstanbul Tabip Odası'nın çağrısıyla 15 Ocak 2021, Cuma günü 12.30'da Yenibosna ASM önünde gerçekleştirilen saygı duruşu etkinliğine gerek çalıştığı ASM'den, gerekse bölgedeki diğer ASM'lerden çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Törende İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Koç, Dr. Murat Ekmez, Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan, İSTAHED Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selçuk Yılmaz da yer aldı.

Törende "Artık yeter! Ölmek değil yaşamak istiyoruz" pankartı ve Dr. Hasan Erdoğan'ın resimleri taşındı. Açılış konuşmasını yapan Dr. Recep Koç şunları söyledi: "Hekimler ve sağlık çalışanları olarak ölmek değil, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bu çığlığımızı siyasi iktidarın duymasını istiyoruz. İstanbul'da pandemi sebebiyle kaybettiğimiz 39. Hekim oldu Hasan Erdoğan. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını ve vatandaşlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Umuyoruz bu sebeple bir daha anma töreni yapmak zorunda kalmayalım."

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de yaptığı konuşmada başsağlığı dileklerini iletti ve şunları söyledi: "Acınızı paylaşıyoruz. Kaybettiğimiz Dr. Hasan Erdoğan'ı saygıyla anıyoruz. İstanbul'da 39. hekim arkadaşımızı kaybettik. Eylül ayı başından itibaren hızla artan vaka sayıları gizlendi, ardından 30 bine ulaştığı söylenip kısmi yasaklar getirildi. Ancak bütün uyarılarımıza rağmen çok geç ve yetersiz önlem alındı. Bu sebeple bugün günde 200-250 vatandaşımızı kaybediyoruz. Bu tablonun sorumlusu gerekli tedbirleri zamanında almayan iktidardır. Ne yazık ki sağlık çalışanları bu süreçte çok kayıp verdi."

Ardından Dr. Bülent Aktaş bir konuşma yaparak şunları dile getirdi: "Hasan Erdoğan'la 10 yıllık bir tanışıklığım var, artık aile gibiydik. Ne yazık ki bugün vedalaşıyoruz. Sağlık ocağı sisteminden aile hekimliği sistemine geçildiğinde yalnızlaştırıldık. Ama biz buna karşı hep dayanışmayla ayakta durduk. Bu birlikteliğimizi, dayanışmamızı kesintisiz sürdürdük. Kaybımız çok büyük, içimiz yanıyor. Bir daha böyle bir ölüm yaşanmaması için daha ciddi, daha etkin önlemler alınmasını istiyoruz."

Dr. Selçuk Yılmaz ise "Söylenecek tüm sözler aslında tüketildi. Acımızı içimizde yaşıyoruz. Ülkemizde covid salgınıyla mücadele döneminde bir başarı hikayesinden bahsediliyor. Ancak şu unutulmamalı ki salgınla mücadelede diğer ülkelere kıyasla son derece özverili, canı pahasına vererek çalışan sağlıkçıların katkısı çok büyük" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Dr. Hasan Erdoğan için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.