28 Nisan 2024 Pazar

Rojavalı komünistler Bayram Namaz'ı andı: Binlerce Baran yetişiyor

MLKP MK üyesi Rojava Temsilcisi Bayram Namaz, ölümsüzlüğünün 5. yılında Dirbêsiyê'de anıldı. Düşmanın tüm saldırısına rağmen MLKP'nin can feda direnişi sürdürdüğünün altını çizen TKŞ, "Düşman ne kadar yok etmek istese de bugün MLKP'de binlerce Baran yetişiyor. Binlerce Ahmet ve Metin yetişiyor. Bu yüzden MLKP'nin iradesi asla kırılmaz" dedi.

Rojavalı komünistler, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi üyesi Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) ölümsüzlüğünün 5. yılında andı. 23 Mart 2019 günü TSK ve desteklediği çetelerin saldırısında şehit düşen Bayram Namaz (Baran Serhat) için Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyelerinin Dirbêsiyê'de yaptığı anma saygı duruşu ile başladı.

'MLKP'NİN KAN DÖKMEDİĞİ KENT KALMADI'
Bayram Namaz'ın devrimci yaşamından kesitler sunan sinevizyon gösteriminin ardından TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo söz aldı. Sîdwo, Bayram Namaz'ın MİT ve kontrgerilla ortaklığı ile Serêkaniyê'de katledildiğini hatırlattı. Türk devletinin MLKP'yi öncü güçten yoksun bırakarak yok etmeyi amaçladığını vurgulayan Sîdwo, "MLKP'nin tarihine baktığımızda her zaman büyük adımlar attığını görürüz. Faşist devlet Kuzey Kürdistan'da ne kadar MLKP'ye saldırdıysa MLKP buna karşı o kadar büyük adım attı. Düşmanın amacına ulaşmasına izin vermedi. Hatta tam tersi oldu. MLKP gün be gün büyüdü. Bakur'da, Rojava'da, Başur'da kendisini ispatladı" dedi.

'DÜŞMANIN AMACINA ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Hapishanelerde politik tutsakların direnişinin tarihten bu yana sürdüğünü belirten Sîdwo, Bayram Namaz'ın uzun yıllar hapishanede kaldığını kaydetti. MLKP'nin Rojava devriminde başından itibaren yer aldığını vurgulayan Sîdwo, şunları belirtti: "MLKP'nin kan dökmediği kent kalmadı. Qamişlo'dan Efrîn'e, Kobanê'ye, Reqa, Dêrazor, Til Temir ve Serêkaniyê'ye kadar her yerde kan döktü. Bu yüzden bizler de bugün Baran Serhat'ın, Ahmet Şoreş'in, Metin Dîcle'nin takipçileriyiz. Asla baş eğmeyeceğiz. Asla irademiz kırılmayacak. Kapitalizm ve emperyalizme karşı mücadelemiz sürecek. Düşman ne kadar yok etmek istese de bugün MLKP'de binlerce Baran yetişiyor. Binlerce Ahmet ve Metin yetişiyor. Bu yüzden MLKP'nin iradesi asla kırılmaz. Düşmanın amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar Rojava'yı, topraklarımızı, ülkemizi savunacağız. Nerede bir ezilen varsa onun yanında olacağız. Büyük zaferler kazanacağız."

'BARAN YOLDAŞ BÜYÜK BİR KOMUTANDI'
Ardından Bayram Namaz'ın şehadet belgesini alan aile adına konuşma yapan Xalid Pore, Namaz'ın fikirlerinin tüm ezilenler için ışık olduğu kaydetti. Bayram Namaz'ın MLKP'nin kuruluşundan itibaren büyük emek verdiğini belirten Pore, "Baran yoldaş büyük bir komutandı. Türk devleti onu hedef aldı ve katletti. Bizler de ailesi olarak, Ezilen Kürt halkı olarak Baran yoldaşın kanının yerde kalmayacağını belirtiyoruz. Baran yoldaşın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Sosyalizmin tüm insanlık için zorunluluk olduğunu vurgulayan Pore, şu ifadeleri kullandı: "Bizler de son olarak diyoruz ki kendini Kürt halkı, Kürdistan ve ezilen halklar için feda eden Baran yoldaşın ve yoldaşlarının takipçisiyiz. Binler, Baran yoldaşın takipçisi olacak. Çocuklarımıza Baran ismini verdik. Emperyalizm ve faşizme karşı mücadele sürecek. Rojava devrimini ve Kürdistan topraklarını savunacağız."

'ŞEHİTLERİMİZ YÜRÜNECEK YOLU GÖSTERİYOR'
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi Givera Serhed ise Bayram Namaz ve Zeki Gürbüz'ü andı. Ölümsüzleşenlerin yürünecek yolu gösterdiğini ifade eden Serhed, şöyle devam etti: "Bizler Devrimci Komünist Gençler olarak şehitlerimizle başımız dik. Şehitlerimiz yürünecek yolu gösteriyor. Bugün biz buradayız ve onların silahlarını kaldırıp düşmana karşı savaşacağız. İrademiz oldukça, direnişimiz ve mücadelemiz sürdükçe düşman asla bizi yok edemez. Baran yoldaş bizlere her zaman 'Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm' derdi. Bizler geleceği yaratacağız. Direnişimiz ve mücadelemiz sosyalizmi yaratacak."

Anma, "Şehîd namirin" sloganları ile sona erdi.