1 Mayıs 2024 Çarşamba

Rengin Kadın Korosu'ndan unutulmaz konser

Rengin Kadın Korosu'nun, "Eşit ve özgür bir dünya için sahne kadınların" şiarı ile Londra'da düzenlediği konserde 100 kadın sahne aldı. Geceye "Yaşasın kadın dayanışması" sloganı damga vurdu.

Sosyalist Kadınlar Birliği öncülüğünde çalışmalarına başlayan ve bugüne dek çok sayıda konser düzenleyen Rengin Kadın Korosu, İngiltere'nin başkenti Londra'da unutulmaz bir geceye imza attı. Koro üyeleri ve kadın sanatçıların sahne aldığı geceye katılanlar coşkulu anlar yaşadı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konsere bini aşkın kişi katıldı. Dominion Centre'da gerçekleşen gecede 8 Mart'ı yaratan, direnen kadınlar selamlandı.

KORO KENDİ MÜZİSYENLERİNİ YETİŞTİRDİ
Gecenin açılışında bir kısa konuşma yapan koronun mimarı ve genel sanat yönetmeni Zuhal Yıldırım Gök, "Bütün zorluklara rağmen büyük bir inat, emek ve kararlık ile koromuz bugün sizlerin karşısında çıktı. Sahneyi özgürleştiren tüm kadınlara selam olsun" dedi.

Koro üyelerinden oluşan Rengin Bağlama ve Erbane grubu ilk kez sahne aldı. Rengin Kadın Korosu'nun çağrısıyla gecede Djanan Turan, Çiğdem Aslan, Dila Vardar, Gülseven Medar, Gül Bahar, Suna Alan ve Zeyno Durar dayanışmayı büyüttü. Orkestranın da tamamen kadınlardan oluştuğu konserde 15 kadından oluşan London Frame Drum Academy de yer aldı. Koro ve kadın sanatçılar, Türkçe ve Kürtçe türkülerden Alevi deyişlerine Ladino ezgilerine dek çok sayıda eser seslendirdi.

OTLU: KADIN DEVRİMİ YOL GÖSTERİYOR
Konsere Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da katıldı, direnen kadınları selamladı. "Clara Zetkin'in 'Her istek kendine bir yol bulur' sözü kadınlara yol göstermeye devam ediyor" diyen Otlu, "21. yüzyıl kadın devrimi yüzyılıdır. Kadın devrim çizgisini yaratan Rojava devriminde cisimleştiren kadınlara selam olsun" dedi. Otlu, başta Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak olmak üzere hapishanelerde direnen tüm kadınları selamladı.

Sosyalist Kadınlar Birliği adına yapılan teşekkür konuşmasında da eşit ve özgür bir dünya için erkek egemen kapitalist sisteme son verme çağrısı yapıldı. Gece katılan tüm sanatçıların birlikte seslendirdiği "Keçe Kurdan" eserinin seslendirilmesiyle coşku ile son buldu.