27 Nisan 2024 Cumartesi

Qamişlo Katliamı şehitleri 20. yılında anıldı

Qamişlo Katliamında hayatını kaybedenler yapılan etkinlikle anıldı. Ayaklanmanın 20. yılı yapılan etkinlikle selamlandı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda "Halk bu meydanda bugüne kadar devam eden, tüm Kuzey ve Doğu Suriye'ye yayılan bir başkaldırıyı başlattı. Bir kez daha bu kutlu günde
düşmanlarımız bilsin ki biz baş eğmeyeceğiz" denildi.

Qamişlo Katliamı ve ardından gerçekleşen ayaklanmanın 20. yılı dolayısıyla 12 Mart Şehitleri Stadı'nda anma yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinliğe Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Kongra Star ve özerk yönetime bağlı birçok kurumun yanı sıra binlerce kişi katıldı.

'DÜŞMANLARIMIZ BİLSİN Kİ BİZ BAŞ EĞMEYECEĞİZ'
Etkinlikte konuşma yapan Cizîre Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Talat Yunîs, Şam hükümeti ve işgalci Türk devletinin işbirliği ile halkın iradesine saldırdığını belirtti. Talat Yunîs, "Halk bu meydanda bugüne kadar devam eden ve tüm Kuzey ve Doğu Suriye'ye yayılan bir başkaldırıyı başlattı. Bir kez daha bu kutlu günde düşmanlarımız bilsin ki biz baş eğmeyeceğiz. Hiçbir zaman geriye bir adım atmayacağız. Demokratik bir Suriye için mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.

Yunîs konuşmasının sonunda halka şu çağrıyı yaptı: "Suriye'deki herkesi şehitlerin ve halkın etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Birlik olarak işgalciliğe ve soykırım siyasetine karşı yıllardır mücadele eden halkımızın ve şehitlerimizin hayalleri ve umutları için birlik olun. Zaferinizi yaratın. Kazanımlarınızı koruyun."

'İŞGALE KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Etkinlikte konuşma yapan Kongra Star Koordinasyonu üyesi Ramzîye Mihemed ise Kürt, Arap, Süryani ve tüm bileşenlerin birliğinin devrimin zaferini garantilediğini vurguladı.

Remzîye Mihemed, "Halk devrimini ve kadın devrimini korumak için tecride, zulme, soykırıma ve işgale karşı direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Qamişlo ve Dêrazor takımları futbol maçı yaptı.

KUZEY VE DOĞU SURİYE'NİN TÜM KENTLERİNDE ŞEHİTLER ANILDI
Qamişlo ayaklanmasının 20. yıldönümü nedeniyle Kuzey ve Doğu Suriye'nin Cizîre, Firat, Reqa, Tebqa, Efrîn-Şehba, Minbic, Dêrazor kantonlarında eylem ve etkinlikler yapıldı. Hesekê, Dêrik, Minbic, Şehba, Til Hemîs, Çilaxa, Tebqa, Til Koçer, Amûdê, Tirbespîyê, Ayn Îsa ve Dirbêsiyê il ve ilçelerinde basın açıklamaları, mezarlık ziyaretleri gerçekleştirildi.

Anma etkinliklerinde şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek için mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Hesekê kentinde Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri şehitlerin anısına kentin sokaklarında mum yaktı.