6 Mayıs 2024 Pazartesi

Qamişlo’da komünist öncünün 27. yılı coşkuyla kutlandı

Rojavalı komünistler, komünist öncünün 27. yıldönünümü kutlamak için Qamışlo’da şölen düzenledi. MLKP’nin devrimin ilerletilmesi ve zafere ulaştırılması için bedel ödemekten geri durmayacağı belirtilen konuşmalarda, işgale karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), komünist öncünün 27. kuruluş yıldönünümü kutlamak için Qamışlo’da kitlesel etkinlik düzenledi.

Ari Parkı’nda yapılan kutlamaya yüzlerce kişi katıldı. Alana "10 Eylül’ün yolunda mücadelemizi büyütüyoruz" yazılı pankart ile bayraklar ve şehitlerin fotoğrafları asıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında, MLKP’nin işgal ve sömürgecilik karşısında mücadele ederken, en başından itibaren Rojava devriminin inşa ve savunmasına katıldığı belirtildi. Konuşmada şöyle denildi: "MLKP, yüzünü Rojava devrimine döndü, 'bu bizim devrimimizdir' dedi. Bütün uluslar ve dillerden gücüyle parti devrimde yerini en ön saflarda aldı. Bu stratejik bir yer alıştı. Buna göre de savaş ve direnişe kendini kattı. Belki mütevazi bir güçtü ve ama asla kendini geri çekmedi. Fedai direnişin önemli bir parçası oldu. Şehitlerimiz, yaralılarımız ve gazilerimiz ile devrimin zaferi için yürüyoruz."

Rojava devrim savunması esnasında şehit düşen komünist savaşçıların hatırlatıldığı konuşmada "Baran Serhat yoldaş, bizim yüreğimizde güçlü bir bağ oluşturmuştu. Komutanımızı şehit verdik. Doğrudur, devrim bedel istiyor. En ilerde duran yoldaşlarımız da devrimin inşası ve savunulması için yaşamlarını feda etmekten asla geri durmadılar. Dört parça Kürdistan’ın birliği ve özgürlüğü için feda bölüğü olarak direnişi sürdürüyoruz. Kurtuluş için bedel ödeyeceğiz. Hepimizin şehit düşmesi gerekiyorsa eğer biz hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Sömürgeci Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarının sürdüğü belirtilen konuşmada, imha ve soykırım saldırılarına karşı devrimin tüm alanlarda mücadele ederek büyütüleceği vurgulandı. Konuşmada, işgale ve sömürgeciliğe karşı örgütlenme ve devrimi savunma çağrısı yapıldı.

Etkinlik konuşmaların ardından havai fişek gösterisi, şiir ve müzik dinletileriyle devam etti. Etkinliğe katılan gençler uzun süre Kürtçe ve Arapça müzikler eşliğinde halaylar çekti, sloganlarla 27. kuruluş yıldönümünün coşkusunu yaşadı.