19 Mayıs 2024 Pazar

Polisin çarptığı Öztürk yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da motosikletli trafik polisinin çarpması sonucu ağır yaralanan ve iki gün yoğun bakımda tedavi gören Gültekin Öztürk, yaşamını yitirdi. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Diclekent Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçen 58 yaşındaki Gültekin Öztürk'e 6 Mayıs öğlen saatlerinde motosikletli trafik polisi çarptı. Çarpma sonucunda ağır yaralanan Öztürk, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Öztürk, yoğun bakım servisine alındı. Geçirdiği kazanın etkisiyle beyin kanaması geçiren ve durumu ağır olan Öztürk, iki gündür yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Öztürk, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Öztürk'ün kardeşi Serdar Öztürk, kazayı yapan polislerden şikayetçi olacaklarını belirtti.

Öte yandan kazayı yapan polisin ifade verdiği ve ilk olarak yaptığı hızı hatırlamadığı, sonrasında ise hızının düşük olduğunu söylediği öğrenildi. Kazayı yapan polis hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı da öğrenilemedi. 

İki gün yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Öztürk, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.