16 Nisan 2024 Salı

Polis Chauvin'in şiddet uyguladığı kadın: Aylarca bir şey yapılmadı

ABD'de George Floyd'u katleden polis Derek Chauvin hakkında 13 yıl önce suç duyurusunda bulunan Melissa Borton konuştu. Borton, şikayetçi olmasına rağmen aylarca kendisine ulaşılmadığını dile getirdi.

Minneapolis'te yaşayan Melissa Borton, George Floyd'un boğazına basarak katleden polis Derek Chauvin'i 13 yıl önce kötü muameleden Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet etmiş.

Los Angeles Times (LA Times) gazetesinin haberine göre 2007 yılının Ağustos ayında, Minneapolis'de, iki aylık bebeği ve Alman kurdu köpeğiyle alışverişten dönüyordu. O sırada 30 yaşında olan Borton, yeşil minibüsüyle bir kavşağı geçtiği sırada arkasından yanıp sönen ışıklarıyla bir polis aracının geldiğini gördü. Herhangi bir kuralı ihlal ettiğini düşünmediğinden şaşırmıştı. Minibüsünü kenara çekip, yaklaşan iki polisle konuşabilmek için camını indirdi. Polislerden biri George Floyd'u katleden Derek Chauvin'di.

Borton, Chauvin ve adı verilmeyen diğer polisin hiçbir şey demeden arabanın içine uzanarak kapının kilidini açıp, kemer takmış olduğu halde kendisini dışarı çekmeye çalıştıklarını anlattı. 

Sonunda polislerin kemerini de açıp kendisini aracın dışına sürüklediklerini söyleyen Borton, "Bütün bunlar olurken benimle hiç konuşmadılar" dedi. Borton, arabadan sürüklenerek çıkarılırken iki aylık bebeğinin ağladığını köpeğinin de havladığını anlattı. Polis aracının arka koltuğuna oturtulan Borton, polislere neden gözaltına alındığını sorduğunda polislerden birinin "verilen bir eşkale uyduğunu" yanıtını veriyor. Borton, 15 dakika sonra başka bir açıklama yapılmadan bırakıldığını anlatıyor.

Ertesi gün Minneapolis Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olduğunu aktaran Borton, ancak aylarca herhangi bir şekilde dönüş yapılmadığını aktardı. Altı ayı aşkın bir süre sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayeti hakkında işlem yapılıp yapılmadığını soran Borton, sadece bir polise disiplin cezası verildiğini bilgisinin verildiğini kaydetti.

LA Times, Chauvin'in avukatının bu haberle ilgili soruları yanıtlamadığını, Minneapolis Emniyet Müdürlüğü'nün de bu olaya karışan ikinci polisin adını açıklamadığını yazdı.