3 Mayıs 2024 Cuma

Paşinyan: 150 üst rütbeli Türk askeri Azeri operasyonlarını koordine ediyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ordumuzun elde ettiği bilgilere göre Azerbaycan ordusu, Suriye'den getirilen paralı askerler ve teröristlerin dışında Türk özel harekat askerleri de operasyonlar içerisinde yer alıyor. Bilgilerimize göre 150 üst rütbeli Türk askeri Azerbaycan ordusu içerisinde askeri operasyonları yönetiyor" dedi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle çatışmalar devam ediyor. İki tarafın da birbirini suçladığı çatışmalar ile ilgili olarak Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ordumuzun elde ettiği bilgilere göre Azerbaycan ordusu, Suriye'den getirilen paralı askerler ve teröristlerin dışında Türk özel harekat askerleri de operasyonlar içerisinde yer alıyor. Bilgilerimize göre 150 üst rütbeli Türk askeri Azerbaycan ordusu içerisinde askeri operasyonları yönetiyor" dedi.

Ermenistan Başbakanı sözlerini, "Bir haftadır Ermeni halkı Dağlık Karabağ'da görülmemiş ölçekte ve büyüklükteki Azeri - Türk terör saldırılarına direniyor" şeklinde devam ettirdi. Paşinyan 21. yüzyılda hiçbir yerde bu kadar çok asker ve askeri aracın görülmediğini de kaydetti.

Paşinyan Azerbaycan ordusunun büyük kayıplar verdiğini ve binlerce askerini kaybettiğini söyledi.