18 Nisan 2024 Perşembe

Paris ve Silopi'de katledilen kadınlar Diyarbakır'da anıldı

Paris ve Silopi'de katledilen Kürt kadın siyasetçiler Diyarbakır'da anıldı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen Kürt siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile 5 Ocak 2016 tarihinde Silopi'deki sokağa çıkma yasakları sırasında katledilen Fatma Uyar, Sêvê Demir ve Pakize Nayır'ı andı.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen anmaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ katıldı.

DBP Bağlar İlçe Örgütü'nde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Ardından 6 Kürt siyasetçinin yaşamını anlatan sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Anmada ilk konuşmayı HDP Milletvekili Dersim Dağ yaptı. Kürt halkı ve kadın mücadelesi için yaşamını yitiren Kürt kadın siyasetçileri anarak konuşmasına başlayan Dağ, uluslararası siyasi komplonun aydınlatılması için mücadele ettiklerini söyledi.

AYDENİZ: KATLİAMCILARI TANIYORUZ
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, konuşmasında Paris'te Kürt kadın siyasetçilerin katledilmesinin PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile tutuklanmasıyla yakından bağlantılı olduğunu söyledi. Silopi'deki kadınların ise "çözüm sürecinde" katledildiğini hatırlatan Aydeniz, "bu katliamlar iktidarların darbesidir" dedi.

Aydeniz, katliamcıları tanıdıklarını vurgulayarak, hem Fransa hem de AKP hükümetinden hesap soracaklarını kaydetti.

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ise, Kürt kadın mücadelesinin bugün tüm dünyada yankılandığını ve devrimlere öncülük ettiğini dile getirdi.

Anma şiirlerin okunmasıyla devam etti.