29 Nisan 2024 Pazartesi

Özgür Düş Postası İlkbahar sayısı çıktı

Özgür Düş Postası, yeni çıkan İlkbahar 2024 sayısıyla hapishanelerde dört duvar arasında özgür düş kuranların ve direnenlerin sesini Avrupa kamuoyuna ulaştırmaya devam ediyor.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) tarafından düzenli çıkarılan Özgür Düş Postası bülteninin İlkbahar 2024 sayısı okurlarıyla buluştu.

Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde politik tutsaklara uygulanan tecrit, hasta tutsakların ölüme terk edilmesi, infazını tamamlayan tutsakların tahliyelerinin engellenmesine ve diğer hak gasplarına ilişkin bilgilerin yer aldığı bültende, tutsakların tecride karşı gerçekleştirdiği açlık grevi ve direnişlere dair de bilgilendirmeler bulunuyor.

Tutsakların mektuplarına yer verilen bültende, 1986'dan bu yana İsrail zindanlarında esir tutulan ve dün akşam yaşamını yitiren kanser hastası FHKC'li devrimci, yazar Walid Daqqah'ın ve 40 yıldır Fransa hapishanelerinde tutulan Lübnanlı devrimci George Abdallah'ın mektuplarına da yer verildi.

Tutsakların görüşçüleri ile yapılan röportajın yanı sıra Almanya'dan iki genç devrimcinin Türkiye hapishanelerindeki tutsaklara gönderdiklerin mektupların yer aldığı bültende,  Sırbistan'da tutsaklığı devam eden enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'na dair devam eden hukuksuzluklara ve Ecevit Piroğlu'nun açlık grevine dair gelişmelere de yer verildi.

Özgür Düş Postası'nın bu sayısında İzmir Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesinden devrimci tutsak Aydın Akyüz'ün "Gecikmiş bir yüzleşme- Ermeni Soykırımı" adlı kitabının tamını yer aldı.

TSP'nin tutsakların direnişlerini ve sesini Avrupa'ya taşımak için yürüttüğü çalışmaların da yer aldığı bültende, okurların tutsaklara mektup, kart yazarak hücrelerine konuk olması için güncel bir tutsak listesi ve adreslerine de yer verildi.

Özgür Düş Postası'nın yeni sayısına, tutsaklarinsesi2022@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca bültenin önceki sayılarına da TSP'nin web sitesi www.prisonersvoice.org adresinden erişebilirsiniz.