29 Nisan 2024 Pazartesi

Oy pusulalarını yakan AKP'liler tutuklandı

Hilvan'da oy pusulalarını yakan AKP'liler tutuklanarak Siverek 2 Nolu Hapishanesine gönderildi. 

Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart seçimlerinde oy pusulalarını yakan 7 kişi tutuklandı. 2 Nisan'da gözaltına alınan AKP'nin mevcut başkanı ve adayı Aslan Ali Bayık'ın akrabalarının da aralarında olduğu 13 kişi, dün gece adliyeye sevk edildi. 7 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasından AKP'li Bayık'ın yeğeni ve birinci sıra belediye meclis üyesi adayı Sabri İzol ile yeğenleri Necip Bayık, Bedir Bayık ve Mahmut Bayık da bulunuyor. Tutuklanan isimlerin Siverek 2 Nolu Hapishanesine gönderildiği öğrenildi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu belirtildi.

2 HAZİRAN'DA SEÇİMLER YENİLENECEK
31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık'ın yeğeni Mustafa Bayık'ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 521 oy farkıyla kazanması sonrası AKP'lilerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti'nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise reddedilmişti. DEM Parti, bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. YSK, dün itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar verdi.