28 Mart 2024 Perşembe

ÖGK'den Yeni Şafak'a yanıt: Erkek egemenliğinizi alt üst edeceğiz

Özgür Genç Kadın, “Alt-Üst Et” kampanyası üzerinden hedef gösterilmelerine yanıt verdi, “Okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Biz size neyin hazırlığı olduğunu söyleyelim; bu hazırlık Gülistan Doku’yu bulmak içindir. Bu hazırlık kadın düşmanlarına, homofobiye, cinsiyetçi eğitime geçit vermemek, yıkılır diye korktuğunuz erkek egemenliğinizi alt üst etmek içindir” dedi.

Özgür Genç Kadın (ÖGK), “Alt-Üst Et” kampanyasını hedef gösterilmesine yanıt verdi, “Okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Biz size neyin hazırlığı olduğunu söyleyelim; Bu hazırlık gülistan doku’yu bulmak içindir. Bu hazırlık kadın düşmanlarına, homofobiye, cinsiyetçi eğitime geçit vermemek, yıkılır diye korktuğunuz erkek egemenliğinizi alt üst etmek içindir” dedi.

ÖGK açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi’ne saldıran, çocuk istismarını aklayan, bulduğu her fırsatta kadın katillerini salıvermek için yasa yapma peşinde koşan, Kadın Üniversiteleri projesi ile kadınları toplumsal yaşamın dışına atan, tecrit eden, üniversitelere kadın düşmanı homofobik kayyum rektörler atayan; talancı, sömürücü, adaleti sadece erkeklere işleyen, yasaları erkekleri koruyan, dili erkek, fikri erkek faşist egemenlik bu gece İzmir ve İstanbul’da birçok arkadaşımızın evine operasyonlar düzenledi. 32 sosyalist gözaltına alındı. Yoldaşlarımızın kimlikleri yandaş medyada açıkça hedef gösterildi” denildi.

Kadın düşmanı Yeni Şafak gazetesinin Özgür Genç Kadınları hedef alarak; “Kadın düşmanlarını ‘Alt-Üst Et’, ‘Cinsiyetçi eğitim istemiyoruz’, ‘Gülistan Doku nerede’” materyallerinin yayınlanmasına tepki gösteren ÖGK, “Yeni Şafak gazetesi materyallerimizi yayımlayarak bu neyin hazırlığıdır diye sormuş? Korkularınızın sebebini biliyoruz çünkü attığımız adımın ve söylediğimizin sözün ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Korkunuz bakidir. Buradayız, sözümüzü söylemeye, eylemeye devam edeceğiz. Erkek egemenliğinizi alt üst edeceğiz! Kadın özgürlük mücadelemiz engellenemez, gözaltına alınan sosyalistler serbest bırakılsın!” dedi.