17 Mayıs 2024 Cuma

Nurcan'ı katleden erkek hakkında verilen karar bir kez daha Yargıtay tarafından bozuldu

Nurcan Arslan'ı katleden Barış hakkında verilen mahkumiyet hükmü, yerel mahkemenin tüm direncine rağmen bir kez daha erkek Yargıtay tarafından bozuldu. Dava avukatlarında Sezin Uçar, 7 Şubat'ta görülecek duruşma için çağrı yaptı.

2016 yılında Nurcan Arslan'ı katleden Abdullah Melih Barış hakkında Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen mahkumiyet hükmü bir kez daha Yargıtay tarafından bozuldu. 

Yeniden yargılama 7 Şubat 2022 tarihinde Bakırköy 13. ACM'de görülecek. Dava avukatlarından Sezin Uçar, "Nurcan Arslan 2016 yılında Abdullah Melih Barış tarafından katledildi. Bakırköy 13. ACM ‘tasarlayarak ölüme sebebiyet vermekten' mahkumiyet hükmü kurdu" hatırlatması yaptı. 

Bakırköy 13. ACM'nin bu kararda direndiğini ancak erkek Yargı tarafından bir kez daha kararın bozulduğuna dikkat çeken Uçar, "Erkek Yargıtay hukuka aykırı olarak bir kez daha daha bozdu. Bizler bu davanın avukatları olarak 7 şubat tarihinde saat 10.30'da bir kez daha Bakırköy 13. ACM'de olacağız. Sizleri de dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?
Nurcan Arslan'ın katilinin yargılandığı Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Nisan 2018 tarihinde, "tasarlayarak öldürme" suçundan yargılanan Abdullah Melih Barış'a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, daha sonra "iyi hal" indirimi uygulayarak cezayı müebbet hapse çevirdi. Yerel mahkemenin kararının ardından sanık ve müşteki avukatları dosyayı Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, "sanığın öldürme kararını ne zaman aldığının anlaşılamadığını ve bu durumun sanık lehine yorumlanması gerektiği"ni savunarak erkek egemen bir bozma kararı verdi. Bozma kararının ardından dava 7 Ocak'ta, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

Yeniden yargılama süresince görülen duruşmalarda Nurcan Aslan'ın eski patronu tanık olarak dinlendi. Tanık ifadesinde Abdullah Melih Barış'ın, Nurcan'ı, ailesi ve yakınlarını ölümle tehdit ettiğini anlattı.

İkinci duruşmada beklenmedik bir sürpriz yaşandı. Savcı, "tanıkları dinlemeye lüzum olmadığını" belirterek mütalaasını açıkladı. Savcılık mütalaasında, "bu cinayet kesinlikle tasarlanarak işlendi, karar tekrar edilmeli, müebbet hapis cezası bozulmamalı" ifadesine yer verdi.