27 Nisan 2024 Cumartesi

Newroz'a çağrı yaptıkları için gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Kadıköy'de "Rabe Dema Azadî û Serkeftinê Ye-Şimdi Özgürlük Zamanı" şiarıyla 17 Mart Pazar günü Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleştirilecek olan 2024 İstanbul Newroz'una çağrı yapmak ve bildiri dağıtmak istedikleri için gözaltına alınan 18 kişi serbest bırakıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadıköy İlçe Eşbaşkan Adayları Nimet Çelebi Erdoğan ile Veysi Eski, Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve çok sayıda kişinin İstanbul Newroz'una dair bildiri dağıtmak istediği etkinlik dün polis tarafından engellendi. Bildiri dağıtımı öncesi DEM Parti Kadıköy İlçe Örgütü polis ablukasına alınırken, DEM Parti Kadıköy Belediye Eşbaşkan Adayları Nimet Çelebi Erdoğan ve Veysi Eski'nin de aralarında olduğu 18 kişi, bildiride geçen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın isminden “rahatsız olması” gerekçesiyle Süreyya Operası önünde halka çağrı yaparken polisler tarafından gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI
DEM Parti Kadıköy Belediye Eşbaşkan Adayları Nimet Çelebi Erdoğan ve Veysi Eski'nin de aralarında olduğu gözaltına alınan 18 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifade işlemleri tamamlanan 18 kişi serbest bırakıldı.