28 Nisan 2024 Pazar

Nakliyat-İş'in direnişi patrona geri adım attırdı

RC Endüstri'de 20 gündür direnişte olan Nakliyat-İş patrona geri adım attırdı. İşten atılan öncü işçilerin işe geri iadesi ve sendikanın yetki itirazının geri çekileceğine yönelik taahhüt üzerine direniş sona erdi. Pazartesi günü işçilerin ve sendikanın talebi masada görüşülerek ve bir karara bağlanacak.

Nakliyat-İş'in 20 gün süren direnişi kazanımla sonuçlandı. Hendek ve Sivas'ta fabrikaları bulunan ve 450'ye yakın işçinin çalıştığı RC Endüstri Ulaşım Araçları'nda örgütlenen DİSK/Nakliyat-İş, 1 Mart'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki başvurusu yaptı. Bakanlık sendikanın toplu iş sözleşmesi için yeterli çoğunluğu sağladığını tescil etmesinin ardından patron, sendikal örgütlenmede öne çıkan 6 işçiyi tazminatsız olarak işten attı.

İşten atılan işçilerin işe iadesi ve Nakliyat-İş'in tanınması için işçiler direnişe geçti. Nakliyat-İş'in Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Sekreteri Erdal Kopal ve yöneticilerinin de yer aldığı direnişte işçiler, 23 Mart'ta kendilerini fabrikaya kapatmıştı.

Erciyas/ RC Endüstri Ulaşım Araçları işvereni  Ahmet Erciyas ve RC Genel Müdürüyle yapılacak görüşmelerde yetki itirazının geri çekilmesi ve atılan işçilerin işe geri alınması konusunda güvence verilmesi üzerine fabrika içinde süren eylem 8. saatinde sonlandı. 

Pazartesi günü işçilerin ve sendikanın talebi masada görüşülerek ve bir karara bağlanacak.