16 Mayıs 2024 Perşembe

MLKP Kürdistan: İşgale ve sömürgeciliğe karşı yaşasın 1 Mayıs

Kürdistan'da 1 Mayıs'ın savaşa karşı savaş çağrısı olduğunu kaydeden MLKP Kürdistan, "Bombaların, SİHA'ların parası sizin alın terinizden çalınıyor. Bayraktarların cebini dolduruyor. Bizi öldürüyor. Bu savaşa dur deyin! Askeri sevkiyatlara karşı yollara barikat olun. Savaş araçlarının üretildiği işyerlerinde üretimi durdurun. Kürdistanlı kardeşlerinize karşı tetiği çeken el olmayın. 1 Mayıs'ta alanlar, yoksulluğa ve savaşa karşı mücadelenin görkemiyle sarsılsın! 1 Mayıs'ta emperyalist ve sömürgeci savaşa karşı halkın savaşını büyütelim, sosyalizm bayrağını dalgalandıralım" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Parti-Kürdistan (MLKP Kürdistan), işgale ve sömürgeciliğe karşı birlik, mücadele ve zafer için 1 Mayıs'a çağırdı.

Ortadoğu ve Kürdistan'dan dünya işçi sınıfı ve emekçilerini selamlayan MLKP Kürdistan, emperyalistler arası rekabetin şiddetlendiği, işgal ve savaşın hüküm sürdüğü koşullarda 1 Mayıs'a gidildiğine dikkat çekti. Afrika, Asya, Avrupa, Amerika, Avustralya her kıtadan işçi ve emekçilerin sömürü düzenine karşı alanlara çıktığının ve birbirine cesaret verdiğinin altını çizen MLKP Kürdistan, "Filistinli kardeşlerimizin direnişini de acısını da en derinden yaşıyoruz. Kapitalizme, sömürgeciliğe, faşizme ve erkek egemenliğine karşı ayağa kalkan ve mücadele edenlerin 1 Mayıs'ını kutluyoruz" dedi. 

'KÜRDİSTAN'DA 1 MAYIS SAVAŞA KARŞI SAVAŞ ÇAĞRISIDIR'
Kürdistan'da 1 Mayıs'ın savaşa karşı savaş çağrısı olduğunu belirten MLKP Kürdistan'ın açıklaması şöyle devam etti: "Faşist sömürgeci Türk devleti, Bakurê Kürdistan'ı sömürgeci boyunduruk altında tutmak, Rojava'da Efrîn, Girê Spî ve Serêkanîyê işgalini genişletmek; Başurê Kürdistan'da ise 'güvenlik koridoru' adı altında Behdînan, Metîna ve Gare hattında saldırılarını işgale dönüştürmek istiyor. Faşist sömürgeci Türk sermaye devleti reisinin 22 Nisan'da Bağdat ve Hewler'e gelişinin üç temel gündemi vardı. 'Kalkınma Yolu Projesi', 'Fırat ve Dicle suyu' ve 'PKK'nin tasfiyesi'. Türk devleti ilk iki gündemin hayata geçmesi için PKK'nin tasfiyesine şart koşuyor. Türk ordusu; Metîna'nın Asê, Yekmalê, Xirabê, Xankê ve Şêlazê köylerinin bulunduğu alanları kapsayan yeni bir işgal saldırısı başlattı. Savaş uçağı, helikopter, top ve obüslerle Metîna'nın bombalanması aralıksız sürüyor. Türk devleti, Irak ve Başurê Kürdistan'daki 87 üssünü kalıcı hale getirmek istiyor. Başurê Kürdistan'ın statüsünü tanımıyor. Faşist Şef Erdoğan, Hewler ziyaretinde Başurê Kürdistan bayrağını yok saydı. O bayrakta ulusal mücadelede saf tutmuş peşmergenin, Kürt halkının kanı ve emeği vardır. Bu saygısızlığın sorumlusu Hewler'i, Türk bayrakları ile donatan KDP/Barzani ailesidir.

'EMEĞİMİZ VE TOPRAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN HER CEPHEDE SAVAŞI BÜYÜTELİM'
"Sömürgeci faşist Türk devleti, Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava'da Kürt ulusal kazanımlarına karşı topyekün bir savaş yürütmektedir. Çünkü o sömürgecidir, işgalcidir, soykırımcıdır. Çünkü o Kürdistan'ın böğrüne saplanmış Osmanlı kılıcıdır. Çünkü o emperyalist hayallerinin peşinden giden kapitalist bir devlettir. Emeğe, emekçiye düşmandır. Toprağa, havaya, denize, ırmaklara, ormana düşmandır. Kürt, Arap, Türk, Fars, Süryani, Keldani, Asuri, Türkmen, Çerkes, Azeri, Ermeni ve her
inançtan işçi ve emekçiler; yüzyıllardır aramıza nifak tohumları ekerek bizi birbirimize karşı düşmanlaştırıyorlar. Biz ne kadar düşmanlaşırsak işgalciler, sömürgeciler ve emeğimizi sömürenler o kadar çok zevk u sefa içinde yaşıyor. Türk devleti, 31 Mart'ta Bakurê Kürdistan'da büyük bir yenilgi aldı. Wan'daki kazanımı gasp etmeye girişti ama başaramadı. Kayyum saldırısının önü Wan Serhildanı ile kesildi. Rojava'ya yönelik işgal ve suikast saldırılarına karşı devrimimiz ayakta! Gerilla hem kendini hem Kürdistan'ı savunuyor. Farklı uluslardan, ulusal topluluklardan, cinsiyetlerden ve inançlardan olabiliriz. Ama bizler işçiyiz, köylüyüz, emekçiyiz. Ortadoğu'nun tüm bölünmüş, parçalanmış yapısını eşitlik, toplumsal özgürlük ve kadın devrimi çizgisi temelinde yeniden inşa edebiliriz. Kol kola girelim, omuz omuza verelim. Cinsel, ulusal ve sınıfsal kurtuluş mücadelesinin gücüyle, Newroz'un coşkusu ve heybetiyle 1 Mayıs'ta alanlarda olalım. Kayyum ve işgal saldırılarına karşı serhildana duralım. Emeğimiz ve topraklarımızı savunmak için her cephede savaşı büyütelim.

'1 MAYIS'TA SOSYALİZM BAYRAĞINI DALGALANDIRALIM'
Türkiyeli işçi ve emekçilerine çağrımızdır; Türk devleti, şoven-milliyetçi duyguları kışkırtarak halkın daha da fazla yoksullaşmasına neden olacak bir savaşa girme arzusundadır. Kürdistan'a savaş seferberliğinin Türkiye halklarına zerre kadar faydası yoktur. Bombaların, SİHA'ların parası sizin alın terinizden çalınıyor. Bayraktarların cebini dolduruyor. Bizi öldürüyor. Bu savaşa dur deyin! Askeri sevkiyatlara karşı yollara barikat olun. Savaş araçlarının üretildiği işyerlerinde üretimi durdurun. Kürdistanlı kardeşlerinize karşı tetiği çeken el olmayın. 1 Mayıs'ta alanlar, yoksulluğa ve savaşa karşı mücadelenin görkemiyle sarsılsın! 1 Mayıs'ta emperyalist ve sömürgeci savaşa karşı halkın savaşını büyütelim, sosyalizm bayrağını dalgalandıralım. Kahrolsun sömürgeci sermaye düzeni! Yaşasın özgür bağımsız sosyalist Kürdistan Yaşasın sosyalist Ortadoğu Federasyonu."