16 Mayıs 2024 Perşembe

Mersin Kadın Platformu'ndan eylem: İsyandayız

Kadın katillerinin sadece erkekler olmadığını, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilenler olduğuna dikkat çeken Mersin Kadın Platformu, kadın katliamlarına karış mücadele edeceklerini kaydetti.

Mersin Kadın Platformu, katledilen Raziye Oskay ve Dilara Yıldız için Yenişehir ilçesine bağlı Pozcu Platin önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar, "Kadın katliamlarına, faillerin cezasızlıkla ödüllendirilmesine, haklarımızın gasbına yeter artık, isyandayız" pankartı açtı.

Mimoza Kadın Derneği Başkanı Çiğdem Göksoy, katilin aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi'nden çekilenlerin olduğuna dikkat çekti. Göksoy, "Ne yazık ki Raziye için gerçekleştirdiğimiz bir basın toplantısı sırasında ise başka bir kadın cinayetinin daha haberini aldık. İstanbul Barosu üyesi avukat Dilara Yıldız, Oktay Dönmez tarafından ateşli silahla katledildi" dedi.

Göksoy, kadın katliamlarına karşı mücadele edeceklerini belirtti.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN'
Daha sonra Iğdır'da 2 yıl önce öldürülen Ebru Aras'ın kız kardeşi Nisanur Öcüm konuştu. Öcüm, "2022 yılında tek dileğimiz başka bir kadın arkadaşımızın öldürülmemesi idi ama 1 Ocak'tan beri değişen bir şey olmadı. 2 yıldır çektiğimizi bir biz biliriz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz 2 yıldır mahkemede sürünüyoruz. Yeni gelen hakimin gelir gelmez suçluyu serbest bırakması ve onun görevine iade edilmesine tanıklık ettik. Biz defalarca mail attık. Verdikleri cevap ‘biz onu müdür değil öğretmen olarak atadık. Siz çocuğunuzun bir katil ile eğitim görmesini ister misiniz?' oldu" sözleriyle tepki gösterdi.

Açıklama "Gülistan nerede?" sloganıyla sona erdi.