23 Nisan 2024 Salı

Melek İpek: Adaletin yerini bulacağını düşünüyorum

Kadın katillerini tutuklamaktan imtina edenler, ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde saatlerce döven Ramazan İpek'i öldürdüğü gerekçesiyle Melek İpek'i tutukladı. Avukat Ahmet Onaran, Antalya Döşemealtı L Tipi Hapishanesi'nde ziyaret ettiği Melek ile yaptıkları görüşmeye dair açıklama yaptı

Antalya'da yıllarca eşi Ramazan İpek'in şiddetine maruz kalan Melek, 7 Ocak perşembe günü aynı şeyleri yaşarken özsavunmasını uygulayarak Ramazan İpek'i öldürdü. Gözaltına alındığında, gözü mor ve şiş olan, vücudunun birçok yerinde yaşadığı şiddetin izleri bulunan Melek, erkek yargı tarafından 9 Ocak günü tutuklandı.

Kadınların desteği ve dayanışması için avukatı aracılığıyla teşekkür eden Melek, "Adaletin yerini bulacağını ve bir an önce evlatlarına kavuşacağını" düşündüğünü söyledi. Avukat Onaran, "Burada nasılsın" diye sorduğunda ise Melek'in yanıtı, "En azından burada dayak yok" oldu.

Avukat Onaran, müvekkilinin sağlık durumuyla ile ilgili sıkıntıları cezaevi yetkililerine bildirdiğini açıkladı. İpek ile konuşan Onaran, "Kızlarını çok özlediğini, desteğiniz, duyarlılığınız ve dualarınız için çok teşekkür ettiğini, adaletin yerini bulacağını ve bir an önce evlatlarına kavuşacağını söyledi. 'Burada nasılsın' diye sorduğumda 'En azından burada dayak yok' diye cevap verince tutulup kaldım" dedi.

Melek İpek'in tutukluluk sürecine itiraz edeceklerini açıklayan Onaran, "İtiraz sürecinde dosyasının daha dikkatli ve özenli gözler tarafından okunduğu zaman İpek'in bir an önce özgür kalacağına inancımızı koruyorum. Sürece katkı sağlayan ve bu davayı sonuna kadar gönüllülük esasına göre takip edeceklerini ifade eden yüzlerce hukukçumuza, sosyal medyada Melek İpek'in sesi ve nefesi olmak adına paylaşımda bulunan ve sayıları milyonlara yaklaşan gönül insanlarına, sivil toplum örgütlerine ve dahi Melek'in haklı mücadelesi için dertli olan herkese Melek İpek ve ailesi adına canı gönülden teşekkür ederim" diye konuştu.

Kadın örgütleri 'özsavunmanın hak' olduğuna dikkat çekerek Melek İpek'in serbest bırakılmasını istemiş, Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümit Can Uygun'u, Gülistan Doku'nun kaybedilmesinin baş şüphelisi Zaynal Abarakov'u koruyan yargının erkek yargı olduğuna vurgu yapmıştı.