19 Mayıs 2024 Pazar

'Mehmet Laçin birilerinin arkasında oyun sergiliyor'

Sistematik işkence uyguladığı için Mehmet Laçin'den ayrılan Sevim Sağlam, kızının kendi iradesiyle PKK'ye katıldığını kaydetti. Laçin'in derdinin çocukları olmadığını ve birilerinin arkasında bir oyun sergilediğini söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) farklı kentlerde bulunan il binaları önüne 2019'dan bu yana çocukları dağa götürüldüğü iddiasıyla birçok kişi getirilip bekletiliyor. İçişleri Bakanlığı ve emniyetin yönlendirmeleri sonucunda 2020 yılında Diyarbakır il örgütü binasını önüne getirilen Mehmet Laçin, daha sonra HDP İzmir İl Örgütü binası önüne götürüldü. 17 Haziran tarihinde HDP İzmir İl Örgütü binasında Deniz Poyraz'ın Onur Gencer tarafından katledilmesinde gözcülük yaptığı gündeme gelen Mehmet Laçin, 17 Eylül günü ise HDP'nin Ankara'da bulunan genel merkez binası önüne getirilerek çadır kurmak istedi.

Polisler eşliğinde genel merkez binasına gelen Mehmet Laçin'i, HDP'li vekiller "Deniz Poyraz'ın katiline gözcülük yapan birini buraya getiremezsiniz" diyerek tepki gösterdi. HDP'li vekiller, Mehmet Laçin'in çadır kurmasına izin vermedi.

Mehmet Laçin'den sistematik işkence uyguladığı için boşanan Sevim Sağlam Jinnews'ten Dilan Babat'a konuştu. Mehmet Laçin'in çocukları için nöbet tutmadığının altını çizen Sağlam, "HDP'nin önünde çadır kurmak istemesi bir oyundur. Birilerinin arkasında bu oyunu sergiliyor" ifadelerini kullandı.

'KIZIM KENDİ İRADESİYLE PKK'YE KATILDI'
PKK'ye katılan kızının Fırat Haber Ajansı'na (ANF) verdiği röportajda, kendi rızası dahilinde gittiğini devletin de herkesin de çok iyi bildiğini söylediğini aktaran Sevim, "Devlet yetkilileri tarafından aranarak kızımın açıklamasını sordular. Benimle görüşen kişilere, 'Benim kızımın açıklamasını gördünüz. Kızım benim için gitmedi. Bugün neyin peşindesiniz?' dedim. Benim ailemi neden araya sokuyorsunuz. Bizim yakamızı bıraksınlar artık. Benim ailemi öne atarak kendini aklamaya çalışıyor. Daha önce neredeydiler ben çocuklarım için yaşam mücadelesi verirken neredeydiler. Bu iftiralarla benim mücadeleme ket vuramazlar. Çadır kursalar neye yarar. En büyük alçaklık budur. Ben şikayet etmeme rağmen tek bir şikayetimi göz önüne neden almadılar da şimdi ne oldu" diye konuştu.