1 Mayıs 2024 Çarşamba

Mega Polietilen direnişi kazanımlarla ilerliyor

İki aylık ücretleri gasp edilen Mega Polietilen direnişçilerinin ücretleri ödendi. BİRTEK-SEN, işten atılan işçiler geri alınana ve işçilerin çalışma koşulları iyileşene dek direnişin süreceğinin altını çizdi. 

Adıyaman Besni'de iki aydır gasp edilen ücretleri için direnişe geçen Mega Polietilen işçileri mücadelesine kazanımlarla devam ediyor. BİRTEK-SEN üyesi işçilerin maaşlarından biri dün yatırılmıştı. Bugün de ikinci aylıklar hesaplara yatırıldı.

Kazanımı sosyal medya hesabından duyuran BİRTEK-SEN, iki aylık ücretler ödense de mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Paylaşımda, "Ama yetmez! Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Asgari ücretin üstünde elden verilen ücretler de hesaplara yatacak. Direniş başladıktan sonra işten atılan bütün işçiler işe geri alınacak. Haklı sebeplerle tek taraflı iş akdini fes etmek isteyen işçilerin tazminatları ödenecek! Sigortasız, kayıt dışı çalışma son bulacak! Daha önce sigortasız çalışmış işçilerin geriye dönün sigorta primleri ödenecek. Bu taleplerimizin tamamı kabul edilene kadar direnişimiz sürecek. Direne direne kazanacağız" denildi.