2 Mayıs 2024 Perşembe

Mega Polietilen direnişi 12. gününde

Direnişin 12. gününde olan Mega Polietilen işçileri, maruz kaldıkları hak gaspları ve işlenen suçlar hakkında dilekçe verdi. 

Adıyaman'da hakları için 12 gündür direnen Mega Polietilen işçileri, İşkur İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. İşçiler eylemin ardından fabrikadaki hak gaspları ve işlenen suçlar hakkında Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumuna, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ve  Vergi Dairesi Müdürlüğüne toplu dilekçe verdi. 

"Geçim sıkıntısı çekmeden, gelecek endişesi taşımadan yaşamak istiyoruz" diyor Mega Polietilen işçileri çocuklarının geleceği için bir yola çıktıklarını dile getirdi. "Çocuklarımızı iyi bir biçimde büyütmek, iyi bir eğitim almalarını sağlamak için direnişimize devam etmek istiyoruz" diyen işçiler, her fırsatta şirketin büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiğini kaydetti.

Söz alan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilerin hemen hemen hepsinin işe başladığında 1 ila 6 ay sigortasız ve kaçak çalıştırıldığını, 6 ay sonunda iş başlangıçlarının İşkur üzerinden yapıldığını ancak 6 ay kursiyer göründüğünü kaydetti. "Ücretleri de İşkur fonundan kesiliyor. Patronlar bedava işçi olarak, sigorta primleri yatırılmadan çalıştırılıyor" diyen Türkmen, işçilerin kıdem tazminatının da böylelikle gasp edildiğinin altını çizdi.