18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mahmut Güneş'e 2 yıl 9 ay ceza verildi

Kayseri Hapishanesinde 31 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan Mahmut Güneş'e 2 yıl 9 ay hapis cezası ve tutukluluğuna devam kararı verildi.

Kayseri Hapishanesinde 31 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan Alman vatandaşı Mahmut Güneş'e sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 2 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Hapishanesi'nden SEGBİS ile katılan Güneş, hakkındaki iddiaları redderek, söz konusu sosyal medya paylaşımlarının kendisi tarafından yapılmadığını ve yapılan araştırmada da buna dair kesin bir kanıt bulunamadığını belirterek beraatini talep etti.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ile Güneş'in avukatının katıldığı duruşmada, özel bir husumeti nedeniyle Mahmut Güneş'i CİMER'e şikayet eden ve Güneş adına sahte sosyal medya hesapları düzenleyen ihbarcı Mehtap Erdoğan da hazır bulundu.

Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti önce Mahmut Güneş'e sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Paylaşımların sosyal medya üzerinden yapılması nedeniyle cezayı yükselterek toplamda 2 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

CEZA GÜNEŞ'İN KÜRT KİMLİĞİNE VERİLDİ
Kararın yasal dayanaktan yoksun olduğuna dikkat çeken ve bu cezanın Mahmut Güneş'in Kürt kimliğine verildiğini söyleyen avukatı Berfin Arslan, dosyayı İstinafa götüreceklerini, bu haksızlığın orada giderileceğine inandıklarını belirtti.

Avukat Arslan şunları söyledi: "Mahkeme TCK 62'inci maddedeki iyi hal indirimini de uygulamadı. Tutukluluk halinin devamına ise Alman vatandaşı olması nedeniyle kaçma şüphesinin bulunmasını gösterdi. Tahliye talebiyle tutukluluk halinin devamına itiraz edeceğiz. Gerekçeli karar tebliğ edildiğinde bir üst yargı yolu olan istinaf yasa yoluna başvurulacağız. Her şey bitmiş değil…"