3 Mayıs 2024 Cuma

Luzern'de Moria'daki mültecilerle dayanışma eylemi

İsviçre Luzern'de yapılan eylemde, Yunanistan'da yanan kampa yerleştirilen mültecilerin hızlıca ve kolayca İsviçre'ye getirilmesi için çağrı yapıldı.

Yunanistanin Moria Mülteci kampında çıkan yangının ardından Avrupa başta olmak üzere başlayan dayanışma eylemleri devam ediyor. 

İsviçre'nin Luzern Kantonu'nda mültecilere destek için eylem yapıldı. Luzern Bahnhofplatz'da bir araya gelen kitle, İsviçre Fedaral hükümeti başta olmak üzere, Avrupa ülkelerinin mülteci politikalarını protesto etti. 

Açılış konuşmasının ardından söylenen şarkılar ile dayanışma mesajları verildi. Ardından Bahnhofplatz'dan, Bahnhofstrasse'ye zincir oluşturularak yürüyüş yapıldı. 

Eylem boyunca Yunanistan'da yanmış kampa yerleştirilen mültecilerin hızla ve kolay bir şekilde İsviçre'ye kabul edilmesi talep edildi. Eylem sırasında dağıtılan bildirilerle de, "Bugün kederimizi ve öfkemizi sokağa taşımak için buradayız. Çünkü dayanışmamız onların izolasyonist politikalarından daha güçlü. Kimse yasadışı değil! Bizim yerimiz var" mesajları verildi.