21 Mayıs 2024 Salı

Limter-İş 1 Mayıs'ı tersane işçileriyle kutluyor

Sabahın erken saatlerinde Tuzla'da tersane işçileriyle yan yana gelen Limter-İş sendikası, örgütlenme ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Limter-İş, Tuzla Gemi Tersanesi önünde tersane işçileriyle bir araya gelerek 1 Mayıs'ı kutluyor. "1 Mayıs ruhuyla kölelik zincirlerini kıracağız" ve "İş, barış, özgürlük ve adalet için yaşasın 1 Mayıs" pankartlarının alana asıldığı etkinlik sonrası işçiler Taksim'e geçecek. 

Mesai saati öncesi bir araya gelen sendika üyeleri, işçi ve emekçilere seslendi. İş güvenliği önlemlerinin alınmadığının altını çizen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Bu işler yakınmakla, durmakla olmaz. Ancak birleşirsek, mücadele edersek, örgütlenirsek kazanırız" dedi. 

İşçilerin patronlardan daha çok ve güçlü olduğunu ancak mücadele içinde olmadığı için koşulların değişmediğinin altını çizen Saygılı, "1 Mayıs'ı yaratanlardan dolayı 8 saat çalışıyorsunuz. Yüzlerce arkadaşımız dünyanın birçok yerinde şehit edildi, idam edildi. 1 Mayıs böyle yaratıldı. 1 Mayıs'a sahip çıkmazsak çalışma koşullarımızı daha kötü olacak. Hükümet Orta Vadeli Program açıldı. Bu kemer sıkmak, yoksullaşmak, düşük ücrete talim etmemiz demektir. Bunun üstesinden gelmek için birleşmek zorundayız. Birleşmek hakkımız, sendikalı olmak anayasal hakkımız" ifadelerini kullandı. 

Tersane işçilerinin hakları için Limter-İş'in yürüttüğü mücadeleyi hatırlatan Saygılı, sendikalı olma çağrısı yaptı.