18 Mayıs 2024 Cumartesi

Köln'de 'Yıkılacak Duvarlar' kitabının imza etkinliği gerçekleşti

Almanya'nın Köln kentinde HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Yıkılacak Duvarlar" adlı kitabının imza etkinliği düzenlendi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kaleme aldığı "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabı Almanya'nın Köln kentinde çok sayıda kişinin katılımıyla imzalandı.

HDP eski milletvekilleri Nursel Aydoğan, Saadet Becerekli, Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp'in yanı sıra yazarlar ve sanatçılar etkinliğe katıldı.

AGİF'e bağlı Multi Kulti'nin gerçekleştirdiği etkinliğe Can TV, Die Linke Köln, Dayanışmanın Sesi Derneği ve Rote Hilfe destek verdi.

Etkinliğin açılışında konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Serpil Aslan, "Figen Yüksekdağ mücadeleye olan katkısı, direnme iradesi ve boyun eğmezliği ile faşizmin zindanlarındaki duvarları çoktan yıktı" dedi.

HDP eski milletvekili Sibel Yiğitalp ise "Birlikte aynı yolu yürümekten onur duyduğum Figen Yüksekdağ'ın ve Selahattin Demirtaş'ın üretkenliği hala bizlere motivasyon katıyor. Sokağa çıkma yasaklarında bile geri adım atmaması bizim için büyük bir değerdir" diye konuştu.

Etkinlik müzisyen Araz Güler'in ezgileri ve Nezehat Gündoğan, Halil İçöz, Hasan Sağlam, Enver Enli, Erdal Boyoğlu, Kazım Gündoğan ve Süleyman Demirtaş'ın Figen Yüksekdağ'ın şiirlerini okumasıyla devam etti.

Etkinliğin son bölümünde konuşan Süleyman Demirtaş "Bizler kendi kaderlerini ellerine almış bir toplum olarak bu yolda ağır bedelleri göze almış bir ailenin fertleriyiz. Figen başkanın şiir kitabını okurken, havalandırma voltasını atarken mücadeleye dair yumruğu sıkılmış sözcüklerin aktığını hissedebildim" diye belirtti.

Etkinlik sanatçı ve yazarların yanı sıra HDP eski milletvekilleri Nursel Aydoğan, Saadet Becerekli, Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp'in Figen Yüksekdağ'ın kitabını imzalamasıyla sona erdi.