17 Mayıs 2024 Cuma

Köln'de ırkçılığa karşı kitlesel yürüyüş

Almanya'nın Köln kentinde ırkçılığa karşı miting ve yürüyüş düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde AGİF, Young Struggle, Migrantifa, Filistin Konuşuyor, Kürt Gençliği YXK ve Siyahi örgütlenmelerin ortaklaşa organize ettiği ırkçılığa karşı miting ve yürüyüş yoğun yağmura rağmen kitlesel bir şekilde gerçekleşti.

3 Ekim 1990'da Demokratik Almanya Cumhuriyetinin çöküşü ve duvarın yıkılması ile yüzbinlerce insan işten atılmış, ırkçı ve faşist yapılanmalar örgütlenme alanları bularak saldırılara başlamıştı. Birleşmenin 30. yılında birçok ulustan göçmen örgüt "Irkçı devletin kutlaması olmaz!" şiarı ile Köln'ün Chorweiler semtinde yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşte gözaltında yakılarak katledilen Oury Jalloh, Hanau katliamında yaşamını yitirilen dokuz göçmen ve ırkçı saldırılarda katledilenler anıldı.

Mitingte AGİF ve YS adına yapılan konuşmada "Burjuva düzen ırkçı saldırılar karşısında timsah gözyaşları döküyor. Artık hiç tereddütsüz göçmenler biraraya gelmeli ve kaderlerini ellerine almalıdır" denildi.

Filistin Konuşuyor adına yapılan açıklamada "İşgalin işgalini yaşıyoruz Almanya'da. Hergün sokaklarda Filistinliler takip ediliyor ve kriminalize ediliyor. Ama artık buradayız ve susmuyoruz" denildi.

Yürüyüşü organize eden kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından etkinlik ırkçılık karşıtı ezgilerle sona erdi.