6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kobanê’de 10 Eylül kutlamaları sürüyor

Rojavalı komünistler, komünist öncünün 27. kuruluş yıldönümünü kutlamak için etkinlikler düzenlendi.

Rojavalı komünistler, komünist öncünün 27. kuruluş yıldönümünü kutlamak için etkinlikler düzenlendi. TKŞ üyeleri ev toplantıları düzenlerken, CKŞ üyeleri de birlikte pasta kesti, halaylarla 28. savaşım yılında mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Komünist gençler, Kobanê'de yaptıkları kutlamada etkinlik alanına "10 Eylül ruhuyla mücadelemizi büyüteceğiz" yazılı pankart astı.

Etkinlikte yapılan konuşmada, 10 Eylül 1994’ten bugüne mücadele tarihinden kesitler anlatıldı. Partinin gençliği devrime kazanma mücadelesini esas aldığı belirtilen konuşmada, "Gençlik, devrimin başlangıcından bugüne kadar özellikle savaş cephelerinde öncü rol oynadı. Kendini sakınmadan bedel ödeyerek devrim savunmasını üstlendi. Bugün en önde görev alıyor" denildi.

Komünist gençlerin örgütlülüklerini büyüttüğü dile getirilen konuşmanın ardından pasta kesildi, halaylarla kuruluş yıldönümü kutlandı.

PARTİ HALKLARI DEVRİMİN İNŞASI İÇİN SEFERBER EDİYOR
TKŞ üyeleri, 27. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ev toplantıları yapmayı sürdürdü. Salona devrim şehitleri ve parti bayraklarının asıldığı etkinlikte, Komünist Öncü’nün Rojava devriminde oynadığı role dikkat çekildi. Konuşmada, "Partimiz öncü misyonu ile Kürt ve Arap halklarını devrimin inşası için seferber etme, devrimi sosyalizme doğru ilerletme çizgisi üzerinde durdu" denildi.

Etkinlikte katılımcılar da söz aldı, duygularını paylaştı. Katılımcılar komünist öncü ile tanıştıktan sonar hayatlarındaki değişimi tarif etti.

Konuşmaların ardından şehit aileleri pasta kesti, sinevizyon gösterimi yapıldı.