2 Mayıs 2024 Perşembe

KBDH Sözcüsü Sarya: 7. mücadele yılımız kutlu olsun

KBDH Sözcüsü Hêvî Sarya, 7'inci kuruluş yıldönümünü kutladı, erkek egemenliğine, sermayenin egemenliğine, faşizme karşı mücadeleyi, isyanı büyütme ve kadın devrimine yürüme çağrısı yaptı. Sarya, "Mutlaka kazanacağız. Kadın devrimimiz ve sosyalizm mücadelemiz mutlaka zaferle taçlanacaktır" diye konuştu.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Sözcüsü Hêvî Sarya, KBDH 7'inci kuruluş yıldönümüne ilişkin görüntülü mesaj yayınladı. Kadın özgürlük mücadelesinin, kadın devrimi yürüyüşünü sürdürdüğü tarihsel dönemde KBDH'ın kadınların politik askeri bir örgütü bayrağını dalgalandırma kıvancı içinde olduğunu söyleyen Sarya, KBDH bileşenlerinden MLKP/Komünist Kadın Örgütü'nün 9. mücadele yılına girdiğini hatırlattı, "Birleşik kadın mücadelemize büyük katkılar sunan KKÖ'nün kuruluş yıldönümüne selam olsun" dedi.

3. dünya savaşının seslerinin duyulmaya başladığı bir dönemde olunduğunu kaydeden Sarya, Filistin halkına yönelik katliamları, Ukrayna savaşını hatırlattı.

'AKINTIYA KARŞI KÜREK ÇEKİYORUZ'
Emperyalist kapitalist sistemin içinde yapısal krizini kadın devrimi, ezilen cinsler ve halklar lehine çevirmek sorumluluğu taşıdıklarını belirten Sarya şunları söyledi: "Kadınların Birleşik Devrim Hareketi'nin aynı zamanda akıntıya karşı kürek çektiğinin de farkındayız. Devrimin nesnel ve öznel koşullarının geliştiği, çelişkilerin katlanarak ilerlediği bir aşamada, kadın devrimciler, ezilen cinsel kimliklerden devrimciler olarak çok önemli bir direniş mevzisini tutuyoruz. Ve bunun bedellerini ödeye ödeye ve tam da bu uğurda nice öncü kadın savaşçımızı, örgütlü devrimci kadın arkadaşımızı da şehit vererek, yaralılar vererek ilerlemekteyiz. Yüksek bir politik mücadelenin bedeller gerektirdiğinin farkındayız. Dolayısıyla da KBDH gerillaları, KBDH'lı, örgütlü devrimci kadınlar bu bedelleri göğüsleyerek bugün siyasal mücadeleyi yükseltmektedir."

'BİRLEŞİK MÜCADELENİN MAYASIYIZ'
Kadınlar olarak birleşik mücadelenin mayası olduklarını bildiklerini vurgulayan Hêvî Sarya, "Bugün gerek kapitalizm, gerek erkek egemenliği tam da pozisyonu itibariyle grupçuluğun, iktidarcılığın, mülkiyetçiliğin temsiliyetini taşımaktadır. Ezilen cins ise tam da bunun karşısında duran yani komünalizmi, yoldaşlığı, dayanışmayı, paylaşmayı ve aynı zamanda birlikte bedel ödemeyi, birlikte üretmeyi, birlikte inşa etmeyi temsil ediyor. Dolayısıyla da KBDH olarak biz aynı zamanda grupçuluğa, mülkiyetçiliğe, iktidarcılığa karşı da bir savaşım vermek gerektiği bilincindeyiz. Dolayısıyla da birleşik mücadelenin mayası olarak KBDH var oldukça bu mücadeleyi yükseltebilir. Kadınların birleşik mücadelesini geliştirmek, kapitalizm ve erkek egemenliğinin tüm bölücü, hegemonyacı kuşatmasına karşı direnişi geliştirmek de bizim sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

'DÜNYADA BİR İLK'
KBDH'nin erkek egemenliği, kapitalizm, sermaye egemenliği, faşizm ve sömürgeciliğe karşı mücadele önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Sarya, KBDH'nin farklı programatik görüşe, stratejiye sahip kadın örgütlerinin birleştiği bir yapı olduğunu ve bunun dünyada ilk olduğunu vurguladı.

'İSYANI BÜYÜTELİM KADIN DEVRİMİNE YÜRÜYELİM'
Sadece Türkiye ve Kürdistan'da değil Ortadoğu'da ve dünyadaki rolü itibariyle de KBDH'ni mütevazi bir adım olarak nitelendirdiklerini belirten Sarya, son olarak şunları söyledi: "Dün ve bugün de bu mütevazi adımı ilerletmeye devam ediyoruz. Kadınların Birleşik Devrim Hareketi olarak, kuruluş evrelerinde emeğiyle, yüreğiyle, aklıyla dün yanımızda olan ama bugün ölümsüzler kervanına katılan sevgili Delal Amed'i, sevgili Nudem arkadaşımızı, sevgili Aynur Ada'yı, sevgili Ceren Güneş'i de buradan özel olarak anmak istiyoruz. Ve yine burada adını sayamadığımız devrimci, sosyalist, komünist, yurtsever sevgili kadın yoldaşlarımızı, yıldızlaşarak ve bizim kutup yıldızımız rolünü üstlenen ölümsüz kadın yol arkadaşlarımızı sevgi, saygı ve yüksek bağlılıkla anmak isteriz.
Türkiye ve Kürdistan topraklarında erkek egemenliğine, sermayenin egemenliğine, faşizme karşı mücadelemiz mutlaka zafer kazanacaktır. Faşizme ve erkek egemenliğine karşı tüm kadınları isyanı büyütmeye ve kadın devrimine yürümeye çağırıyoruz. Mutlaka kazanacağız. Kadın devrimimiz ve sosyalizm mücadelemiz mutlaka zaferle taçlanacaktır. Ya zafer, ya zafer!"