17 Mayıs 2024 Cuma

Kayseri'de tutsaklara iki kez 'arama' işkencesi

Kayseri Kadın Hapishanesi'nde tutulan ve İHD'nin ağır hasta tutsak listesinde bulunan 60 yaşındaki Muhlise Karagüzel, hastaneye gidişlerinin işkenceye döndüğünü belirtti. HDP Muş İl Eşbaşkanlığı görevindeyken tutuklanan Karagüzel, hem jandarma hem de gardiyanlar tarafından "arandıklarını" bu işkence devam ederse hastaneye gitmeyi reddedeceklerini duyurdu. 

Tutsaklara yönelik baskılar sürüyor. Hasta tutsakların uzun süre tedavisini engelleyen hapishane idareleri, hastaneye götürüldüklerinde de bu süreci bir eziyete, işkenceye dönüştürüyor. 

Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan tutsaklar hastaneye gidişlerinde iki kez üst aramasına maruz kaldılar. İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Eşbaşkanlığı görevini yürüttüğü sırada tutuklanan Muhlise Karagüzel, uğradıkları hak ihlallerini aktardı. 

Kayseri Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan 60 yaşındaki Karagüzel, kızıyla yaptığı telefon görüşmesinde hastaneye gittikleri sırada hem gardiyanlar hem de jandarma tarafından üstlerinin arandığını aktardı.

Kadın jandarma tarafından yapılan aramadan rahatsız olduklarını dile getiren Karagüzel, "İnsan onuruna aykırı bir şekilde üstümüzü arıyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu şekilde aramaların devam etmesi durumunda hastaneye gitmeyi reddedeceğiz" dedi.

Muhlise Karagüzel, bu kararın tüm kadınlar tarafından alındığını kaydetti.