18 Mayıs 2024 Cumartesi

Katliamda yaşamını yitirenler Diyarbakır'da anıldı

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, siyasi partiler ve kitle örgütleri, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda açıklama yaptı. 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenleri andı.

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenler Diyarbakır'da anıldı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin çağrısıyla Koşuyolu Parkı'nda buluşan kitle, "Asıl failler yargılanmadıkça 10 Ekim dosyası kapanmayacaktır, kapattırmayacağız" dedi.

Eyleme Amed Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, ESP, TİP ve HDP milletvekilleri Remziye Tosun ile İmam Taşçıer de katıldı.

Açıklamayı Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan okudu.

10 Ekim katliamına ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmediğini, gerçek katiller ve sorumluların cezasız bırakılmak istendiğini kaydeden Ceylan, "Halihazırda ceza dosyası kapsamında 16'sı firari, biri tutuklu 17 sanık yönünden yargılama devam etmekte" dedi. Ceylan, davanın 24 Kasım günü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.
 
Katliamda sorumluluğu bulunan kamu görevlileri ve siyasetçilerin yargılanmadığına işaret eden Ceylan, "10 Ekim Ankara katliamı siyasi bir cinayettir" değerlendirmesinde bulundu.

Katliamda sorumluluğu bulunanları asla affetmeyeceklerini, yaşamını yitirenleri unutturmayacaklarını söyleyen Ceylan, "104 karanfilimize sözümüz var: Sorumlularını unutmayacağız, affetmeyeceğiz" diye konuştu.

PROVOKASYON GİRİŞİMİ
HDP Diyarbakır İl binası önünde devlet tarafından organize edilerek oturma eylemi yapan kişiler, eylem sürerken Koşuyolu Parkı'na gelerek provokasyon girişiminde bulundu. Eyleme katılanlara küfür ve hakaretler eden provokatörler, kitlenin tepki göstermesi üzerine polis koruma altına alandan çıkarıldı.