28 Nisan 2024 Pazar

Kadıköy Belediyesi işçileri: 1 Nisan'ı bekleyecek gücümüz yok

Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, Kadıköy Belediyesi'nde ek protokol talebini yineleyerek, karşılanmaması durumunda seçim süreci boyunca eylemlere devam edeceklerini duyurdu.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, Kadıköy Belediyesi'nde işçilerin ek protokol talebinin karşılanmaması nedeniyle belediye binası önünde eylem düzenledi.

'BU ÜCRETLE GEÇİNMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'
Belediye binasının bahçesinde toplanan çok sayıda işçi adına şube başkanı Nazan Ay söz aldı. Toplu iş sözleşmesinden gelen yüzde 20 zam haklarıyla birlikte yevmiye ücretlerinin 739 lira olduğuna dikkat çeken Ay, "Bu ücretle geçinemeyeceğimizi ısrarla herkese anlatmaya çalıştık. Aldığımız maaşların bizim barınmamıza, geçinmemize, yemek yememize yetmesi mümkün değil. Bunu anlamak bu kadar güç olmamalı" dedi.

Tüm işçilerin iktidarın yarattığı ekonomik krizin farkında olduğunu söyleyen Ay, "İşveren olarak siz bu konuda inisiyatif almamaya devam edecekseniz biz de seçim sürecinde eylemlerimizi yapmaya devam edeceğiz çünkü o masa kurulacak" dedi.

'1 NİSAN'I BEKLEYECEK GÜCÜMÜZ YOK'
Belediye işçilerinin ücretleri yetmediği için yemeklerini evden getirdiklerine işaret eden Ay, "Biz aslında şube yönetimi ve temsilciler olarak ısrarla geçinemediğimizi duyurduk, en demokratik tepkimizi dile getirdik. Sonuç: 'Seçimi bekleyin' dediler. Bizim 1 Nisan'ı bekleyecek gücümüz, takatimiz yok. Kartal'da, Maltepe'de imzalanan ek protokol ivedilikle Kadıköy'de de imzalanmalıdır" ifadelerini kullandı.

'SESİMİZE KULAK VERİN'
İşçilerin eylem yaptıkları gerekçesiyle belediye tarafından şikayet edildiği bir sürü durum yaşadıklarına işaret eden Ay, "Biz her gün Kadıköy'de oturan komşularımızın çöplerini alan, parklarını temizleyen, gazetelerini çıkaran, kültür faaliyetlerini yürüten, evde bakım, sağlık hizmeti veren işçileriyiz. Sesimize kulak verin. Kadıköy işçilerinin geçinemediğini siz de söyleyin. Yanımızda olun" çağrısı yaptı.

Eylem boyunca, "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Ek protokol hakkımız, söke söke alırız", "Sabrımız kalmadı, bıçak kemikte", Emekçiler burada, yönetim nerede" sloganları atıldı.