2 Mayıs 2024 Perşembe

JKŞ: Kadın devrimi kolay değil ama zafer kesindir

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin açıklama yapan JKŞ, "Clara'lardan, Rosa'lardan miras aldığımız, Berçem'in, Sakîne'nin, Emîne Goyî'nin ve Raperinlerin ellerinde yükselen özgürlük bayrağımızı dünya kadın devriminin zafer kulelerine dikeceğiz" ifadelerini kullandı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu yıl 8 Mart'ı dünyanın dört bir yanında kadınların aralıksız direnişiyle karşılıyoruz. Kürdistan dağlarından Filistin'e, Rojava'dan İran'a, Afganistan'dan Filipinler'e, Arjantin'den Polonya'ya kadınlar ırkçılığa, faşizme ve cinsiyetçiliğe karşı benzersiz bir mücadele yürütüyor. Kadınlar, cinsiyet soykırımına, yoksulluğa, kadın emeği ve bedeninin sömürülmesine dönen kadın katliamlarına karşı sessiz kalmıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye'de binlerce kadının fedakar devrimciliğiyle kurulan kadın devrimimiz, dünya kadınları için bir umuttur. Ama aynı zamanda gerici bölge devletleri ve emperyalistler, özellikle faşist Türk devleti, kadın devrimimizin ışığını boğmak, yok etmek için her yola başvurmaktadır.

Efrîn'de kadınlara karşı özel bir savaş yürütüyorlar. Girê Spî ve Serêkaniyê'de de kadın iradesini yok etmek istiyorlar. Arin Mirkan'ın, Sarya Özgür'ün, Avaşin Têkoşin Güneş'in, Leyla Agirî'nin, Sorxin Rojhilat'ın ve binlerce şehidimizin yolundan giderek kadın devrimimizi savunacak ve sosyalist devrime doğru ilerleteceğiz.

Clara'lardan, Rosa'lardan miras aldığımız, Berçem'in, Sakîne'nin, Emîne Goyî'nin ve Raperinlerin ellerinde yükselen özgürlük bayrağımızı dünya kadın devriminin zafer kulelerine dikeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Özgür ve eşit bir yaşam için kadınların birlik, dayanışma ve mücadelemizi büyütelim. Kadın devrimi kolay değil ama zafer kesindir. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın devrimi!"