16 Mayıs 2024 Perşembe

İzmirli kadınlar: Baskılarınız bizi yıldıramayacak

İzmir Emniyeti'nin tacizlerine ve ajanlık dayatmalarına karşı açıklama yapan Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, hiçbir saldırının kadın mücadelesini "terörize" edemeyeceğini ve engelleyemeyeceğini belirtti. 

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, erkek egemenliğine ve cinsiyetçi eğitime karşı mücadele eden üniversiteli kadın öğrencilerin maruz kaldıkları polis tacizi, tehdidi, ajanlık teklifi ve kadınların ailelerinin aranmasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Hiçbir baskının kendilerini yıldıramayacğını vurgulayan kadınlar, "Bizler, çıkış yolu arayan AKP-MHP iktidarının önüne duvarlar ören kadın ve LGBTİ+'lar olduğumuzu biliyoruz ve gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Bizlere yönelttiğiniz tüm saldırılara, baskılara karşı dimdik karşınızda durmaya ve mücadelemizi sokak sokak, kampüs kampüs büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Kadın mücadelesini "terörize" etme çabalarını bir kez daha teşhir eden kadınlar, "Ailelerimize ve bizlere karşı gerçekleştirdiğiniz telefon aramaları, gönderdiğiniz Whatsapp mesajları ve tehditler hukuksuzdur. Tüm bunlara karşı sessiz kalmıyoruz, mücadelemizden geri adım atmıyoruz. Yaşasın kadın dayanışmamız, kadınlar birlikte güçlü" ifadelerini kullandı.