19 Mayıs 2024 Pazar

İzmir'de Sedanur ve Sibel için açıklama

Siyasi tutsakların yanına geçme talebi reddedilen ve adli tutsakların saldırısına uğrayan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez'le dayanışmak için  İzmir'de düzenlenen basın toplantısında iki devrimci kadının hapishane gerçekliğini bilerek mücadele yürüttüğü belirtildi, "Biz de onların siyasi koğuş talebi için ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi. 

Van halkının iradesinin gasbına karşı direnişiyle dayanıştıkları için İzmir'de gözaltına alınan ve tutsak edilen Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez'e yönelik tutuldukları Şakran Hapishanesi'nde baskılar sürüyor. İki devrimci kadın siyasi koğuş taleplerine rağmen adlilerin tutulduğu koğuşa konulmuş, ayakta sayımı reddettikleri için gardiyanlar tarafından hedef gösterilmişti. Uğur ve Örkmez bunun ardından 30 kişinin saldırısına uğramıştı.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir İl Örgütü binasında İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'nun (BDSP) katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 

Söz alan TÖP PM üyesi Didar Gül, Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez çıkana kadar mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi. Gül, "Bunun için tüm yolları deneyeceğiz. Devrimciler için hapishane gerçeğinin farkındayız. Seda ve Sibel de bu gerçekliğe göre hareket ediyorlar ve binlerce siyasi tutsak gibi onlar da bulundukları alanı mücadele mevziisi olarak değerlendiriyorlar. Biz de onların siyasi koğuş talebi için ve özgürlükleri için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.