6 Mayıs 2024 Pazartesi

İzmir Şehir Hastanesinde sağlık emekçileri rehin alındı

İzmir Şehir Hastanesine pompalı tüfekle giren bir kişi, sağlık emekçilerini rehin aldı. Saldırganın daha önce gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

İzmir Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçileri pompalı tüfekli rehin alındı.

Elinde pompalı tüfekle hastanenin 9. katına kadar çıkan bir kişi, bir sağlık emekçisini rehin aldı. Diğer sağlık emekçilerinin korunmak amacıyla kendilerini odalara kapattıkları olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırgan ise gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öte yandan saldırganın daha önce de tüfekle hastaneye geldiği, gözaltına alındığı ancak sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayı Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol sosyal medya hesabından duyurdu.

Doğruyol rehin alınma olayına ilişkin yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanlığını ve Bakan Fahrettin Kocayı etiketleyerek şunları yazdı: "Söyledik anlamadınız. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarımız pompalı tüfekle rehin alınıyor gizlemeye çalışıyorsunuz. Sağlık çalışanları korkudan kendilerini odaya kapatıyorlar seyrediyorsunuz. Bir psikopat, İzmir Bayraklı şehir hastanesinin 9. katında KBB servisinde tüfekle nasıl dolaşabiliyor? 9.kata çıkana kadar güvenlik nerede? Şükür ki can kaybımız yok. Biliniz ki, suçlu kadar tedbir almayanlar ve göz yumanlar da sorumludur."

TTB: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Olaya ilişkin Türk Tabipleri Birliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: "İzmir Şehir Hastanesi'nde bugün biri silahlı tehdit olmak üzere iki şiddet haberi aldık. TTB olarak bu olayları yaşatanları ve önlemeyenleri kınıyoruz. Aynı gün içinde hem şehir hastanelerinin bizler için ne kadar güvensiz çalışma ortamları olduğunu hem de sağlıkta şiddet yasa teklifimiz kabul edilmediği için halen sağlık kurumlarında silahlı saldırıların yaşanabildiğini maalesef görmüş olduk.

İzmir Şehir Hastanesi'nde çalışan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bugün yaşanan şiddet olaylarının peşini bırakmayacağımızı ve meslektaşlarımızın yapacağı her türlü eyleme sonuna kadar destek olacağımızı hatırlatıyoruz."