25 Nisan 2024 Perşembe

İzmir Öğrenci Dayanışması nöbete başladı: Barınamıyoruz, sokaklardayız

Barınma sorununa karşı nöbet eylemine başlayan İzmir Öğrenci Dayanışması, birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. 

İzmir Öğrenci Dayanışması, pandemi ile derinleşen ekonomik krizin faturasının öğrencilere kesilmesini reddederek, barınma hakkı için nöbet eylemine başladı. 

Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Buca'daki Hasanağa Parkı'nda, "Saraylarınız var, yatacak yerimiz yok" ve "Barınamıyoruz, sokaklardayız" yazılı pankartların açıldığı eylemin metnini Melisa Caymaz okudu. 

'BARINMA SORUNU İLK ELDEN ÇÖZÜLMELİ'
Yetersiz yurt nedeniyle binlerce öğrencinin barınacak yer bulma problemi yaşadığını dile getiren Caymaz, ücretsiz eğitimin bir zorunluluğu olarak öğrencilerin barınma sorununa ilk elden çözümün bulunması gerektiğinin altını çizdi. 

Ev kiralarındaki fahiş artışlara dikkat çeken Caymaz, "Duyuyoruz ki Emlakçılar Odası Başkanı 5 bin liralık evi 4 kişi tutsunlar diye akıl veriyor. Anlayamadık! 650 tl KYK kredisi ile ev tutarak uygulamalı gösterirse daha faydalı olur" dedi. 

'GELİN DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'
Kaderine terk edilen milyonlarca öğrencinin sesi olduklarını vurgulayan Caymaz, şöyle devam etti: "Patronların borcunu silen, yandaş vakıflara, derneklere hibe verenler KYK'ya borcu olan üniversitelilerin borçlarını silmeli, barınamayanların sorununu çözmelidir. Kalacak yurt ev bulamayan bu nedenle cemaatlerin, tarikatların evine yurduna gitmek zorunda kalan sıra arkadaşlarımıza, aynı sebepten okulunu donduranlara, evinin kirasını ödeyemeyen emekçi ailelerimize, diğer şehirlerdeki üniversite dayanışmalarına  sesleniyoruz gelin dayanışmayı büyütelim, bu düzenin soygunculuğuna, yağmasına birlikte dur diyelim."