2 Mayıs 2024 Perşembe

İzmir Çiğli Kadın Platformu: 24 Ocak'ta İzmir Adliyesi'ndeyiz

İzmir Çiğli Kadın Platformu HDP İzmir İl Örgütü'ne yapılan faşist saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz davasına çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, Gencer'in iktidardan güç aldığı vurgulanarak, erkek adalete karşı gerçek adalet için herkese 24 Ocak'ta İzmir Adliyesi'nde olma çağrısı yapıldı.

İzmir Çiğli Kadın Platformu, bir basın toplantısı düzenleyerek Deniz Poyraz davasına çağrı yaptı. Demokratik Alevi Derneği (DAD) İzmir Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Deniz Poyraz için adalet, Deniz'e sözümüz barış olacak" yazılı pankart asıldı. 17 Haziran 2021'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik ırkçı saldırıda Deniz Poyraz'ı katleden faşist Onur Gencer'in yargılandığı ve ikinci duruşması 24 Ocak'ta Bayraklı Adliyesi'nde görülecek olan davaya ilişkin basın açıklamasını platform Emine Akbaba okudu.

"Deniz'in ilk duruşmasında Onur Gencer'in rahat tavırları, jandarma tarafından katilin korunması, avukatların ve izleyicilerin kolluk tarafından salona girişinin engellenmeye çalışılması ve Deniz'in annesi Fehime Ana'ya ve kız kardeşine yönelik saldırıları ise Gencer'in kimden güç aldığını bir kez daha gözler önüne serdi" diyen Akbaba, bu saldırının demokrasiye ve barış talebine yapıldığını kaydetti.
 
Akbaba, erkek devlet şiddetine karşı yan yana mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Biz kadınlar biliyoruz ki faillerimiz tek kişi gibi görünse de her gün biz kadınları hedef haline getiren AKP, cezasızlıkla ödüllendiren 'Adalet Saraylarınız' da bu cinayetin suç ortaklarıdır. Ağzını her açtığında HDP'yi hedef alan Süleyman Soylu, 7 Haziran'da kaybeden ve o gün beri kanla beslenen AKP bu cinayetin failidir" dedi.

'24 OCAK'TA İZMİR ADLİYESİ'NDEYİZ'
"Hayalini kurduğun barışın, özgürlüğün, eşitliğin ülkesini kuracağız. Fehime Ana'nın da dediği gibi; bir Deniz gider bin Deniz geliriz" diyen Akbaba, 24 Ocak günü tüm faillerin açığa çıkarılması için, erkek adalete karşı gerçek adalet için, bir kişi daha eksilmeye tahammülleri olmadığı, AKP'ye verecek tek bir canları olmadığı için, Deniz'e sözlerini yinelemek için İzmir Adliyesi'nde olacaklarını belirtti.